Yoran van de Rijt aka Schoorsteen

2 december 2019
Yoran van de Rijt aka Schoorsteen
Categorie: Factorium, Urbanhouse

Yoran van de Rijt aka “Schoorsteen” is een 20 jarige Alternatieve hiphop artiest. De uit Tilburg afkomstige rapper/zanger begon op 13-jarige leeftijd met het spelen van gitaar. In deze fase luisterde hij nauwelijks hiphop. Hij was geobsedeerd door bands als Nirvana en Metallica.

Als hij hiphop luisterde was dat Opgezwolle, Great Minds en stadsgenoten Boef en de Gelogeerde Aap. Toen hij 16 jaar was, heeft hij zich aangemeld op Rock City Institues als gitarist maar hij werd niet aangenomen en gaf hij zijn droom als gitarist op.
Hierdoor belandde hij in een depressie, waarin schrijven het enige was dat hem hielp. Hij schreef 2 EP’s op youtube beats en gebruikte de studio van zijn broer om dit op te nemen. Hij nam een tussenjaar van school om zich volledig te kunnen focussen op zijn muziek. In dat jaar leerde hij produceren, mixen en masteren.

2019 was voor hem het jaar van een flinke ontwikkeling, in dit jaar bracht hij dan ook zijn eerste singles uit genaamd ‘Tweede Ik’, ‘Under The Dome’ en ‘Disney’. Naast het uitbrengen van deze singles werd zijn talent erkend met zijn aanname op de Herman Brood Academie (HBA). Momenteel werkt Schoorsteen aan zijn debuut EP, die in 2020 zal verschijnen.

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief