Wouter Smeulders

6 juli 2021
Wouter Smeulders
Categorie: Factorium, Musicalfactory

Van 2016 tot en met 2017 volgde Wouter Smeulders lessen aan de MusicAllFactory (MAF) Volwassenen. Dit was voor hem een goede stepping stone naar de Frank Sanders Akademie voor Musical en Muziektheater waar hij in 2019 van is afgestudeerd.

In 2016 studeerde hij nog Food Design & Innovation aan de HAS in Den Bosch, maar hij wilde toch liever een musicalopleiding gaan volgen. Na zijn eerste auditie bij Fontys musicaltheater werd me aangeraden om eens bij de MAF te auditeren. Zo geschiedde, en een half jaar later stond ik op de MAF.

Ik ben begonnen met dansen toen ik vijf was en wilde dan ook graag choreograaf worden. In de jaren erna ben ik begonnen met toneel en zang. Het is altijd wel duidelijk geweest dat musical mijn roeping was. In groep zeven zat ik op de vooropleiding dans op het Valuascollege in Venlo, maar helaas doofde mijn passie een beetje. Toen ik mijn VWO-diploma behaalde besloot ik om de ‘’veilige’’ weg te kiezen, een beslissing waar ik een half jaar later toch spijt van kreeg.

Mijn ervaring met de MAF is zeer positief. Niet alleen vanwege de enthousiaste en gedreven studenten, maar ook de professionele docenten die met heel hun hart hun beroep uitoefenen en overdragen aan de nieuwe generaties. Zelf was ik geen modelstudent: ik studeerde niet, dus besloot in mijn eigen tijd zeven verschillende musical- en theaterproducties te doen.

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief