Tom van der Ven

4 mei 2021
Tom van der Ven
Categorie: Factorium, Musicalfactory

Het lijkt misschien wel een droom: in het vierde jaar van je bachelor een hoofdrol aangeboden krijgen in een grote productie, maar voor Tom van der Ven werd dit werkelijkheid.

De interesse in theater en zingen is er altijd geweest. Tom luisterde altijd muziek en ging al vroeg naar het theater. Hij besefte dat de weg naar een professionele baan in de theaterwereld niet eenvoudig is, daarom heeft hij eerst zijn studie ‘Recreatie Management’ afgerond. Toch was er nooit twijfel; hij moest en zou proberen zijn droom waar te maken.

Om zichzelf maximaal voor te kunnen bereiden op zijn auditie bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten, besloot hij de MusicAllFactory (MAF) te gaan doen en dat bleek een goede zet te zijn geweest voor hem. “Ik ben letterlijk open gebloeid op de MAF vind ik zelf. Ik was in het begin redelijk schuchter en afwachtend. Ik kende niemand en dat was eigenlijk niet echt iets voor mij.” Het kijken en luisteren naar anderen, gaf hem de moed om te experimenteren en zichzelf open te stellen. Door het groepsgevoel van docenten en medestudenten, reisde hij iedere week weer met veel plezier naar Tilburg: “Je medestudenten worden je vrienden, en je kijkt iedere week uit naar de dag dat je weer naar de MAF mag.”

Na de MAF is hij muziektheater gaan studeren aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Tijdens zijn vierde jaar is hij naar Duitsland vertrokken om daar, in o.a. Berlijn, Hamburg en Stuttgard, Alfred te gaan spelen in de musical ‘Tanz der Vampire’. Hierna nam hij de rol van Tink op zich in ‘Bat Out Of Hell’, een musical in Oberhausen met de muziek van Meat Loaf. Daarnaast woont en werkt hij in Berlijn, organiseert hij concerten en geeft hij workshops.

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief