Tiamo Koster

27 mei 2021
Tiamo Koster
Categorie: Factorium

Nederlandstalige muziek en het levenslied werd Tiamo Koster met de paplepel ingegoten. Hij ging vroeger al in de buggy of op de schouders van opa of papa mee naar muziekfeest op het plein. Nu staat hij op eigen benen en op de planken.

Als klein jochie, stond Tiamo al te dansen en te zingen in de woonkamer met zijn echo microfoon. Hij ruilde deze in voor een professionelere variant toen hij meedeed aan een talentenjacht bij hem in de buurt. Daar zong hij ‘Ik hou van jou’ van Roxeanne Hazes. Dat was een uitdaging voor hem, want hij stond er namelijk zonder voortanden. Toen zijn grote mensen tanden stevig in zijn mond zaten, ging hij zingen op markten en in verzorgingshuizen. Op zijn zestiende besloot hij het serieuzer aan te pakken en is hij zanglessen gaan volgen. Hierna kreeg hij optredens in kroegen en op feestjes.

Voor Tiamo is het levenslied sfeer en emotie. Het meezingen en voelen, is wat het voor hem zo leuk en bijzonder maakt. Het creëert voor hem ook een gevoel van eenheid. Met z’n allen feesten, lachen huilen. En als performer, kan hij hier helemaal in opgaan.

Het Nederlandstalige en het levenslied zal hem nooit verlaten, maar momenteel volgt hij een opleiding tot musicalperformer. Wat hij in de toekomst precies wil, is nog niet helemaal zeker op één ding na: zingen op de planken.

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief