Thomas Pieters

29 oktober 2019
Thomas Pieters
Categorie: Classicfactory, Factorium

COACH bij RAAC

Een serieuze knipoog naar Nederland!
De immer goed gemutste Thomas Pieters relativeert, met een rugzak vol muzikale verhalen, alle zwaarmoedigheid ons koude kikkerlandje uit.
Van licht-filosofisch repertoire tot ontroerende ballades, met zijn vrolijke verschijning en verbindende performance staat een optreden van Pieters garant voor een avond vol herkenbaarheid. Ondersteund met het gevoelige toucher van pianist Guus van Marwijk weet de Helmondse muzikant telkens weer een brug te slaan tussen het publiek en hemzelf.

Tot op heden niet zonder succes: De oud Rockacademie-student kon landelijk op grote mediabelangstelling rekenen toen hij zijn debuutsingle ‘Kassameisje’ lanceerde in een uitverkocht Paradiso. Diezelfde single gaf hij cadeau aan 70.000 (!) caissières en bijbehorende concerttour langs supermarkten werd o.a. opgepikt door 3FM, BNN, de NOS en RTL4. Hetgeen leverde Pieters anno 2014 de Bertus Borgers Award op en er verschenen reportages op de NPO en RTL4 over zijn unieke manier van bruggen slaan tussen diverse culturen/generaties.

Met zijn aanstekelijke performance werd Pieters de eerst geplaatste finalist van de Grote Prijs van Nederland (2013) en won hij de Texel-publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival (2017). De bijbehorende AKF concert-tour luidde tevens zijn definitieve overstap naar het theater in. Tezamen met 15 gastmuzikanten uit de top van de Nederlandse muziekindustrie, trok Pieters in 2016 terug naar de plek van zijn Roots. In een uitverkocht Theater 't Speelhuis te Helmond lanceerde hij zijn debuutalbum 'Vrijer dan de Dag'.
De gemeente Helmond aanschouwde het geheel en benoemde Thomas Pieters tot 'Stadskunstenaar van Helmond 2018'. Naast culturele ambassadeur van Helmond organiseerde Thomas in dit jaar diverse culturele projecten voor zijn stad. Zo ontwierp hij een op maat gemaakte show ter ere van de opening van het nieuwe theater. Tezamen met Gerard van Maasakkers, Orgel Vreten, Dave Vermeulen en Anneke van Giersbergen speelde Pieters eigen werk onder begeleiding van het Kamerata Zuid orkest. Pieters organiseerde een grootschalig kunstproject ('De wereldburger') met 100 kinderen en zijn single 'Helmond' haalde binnen een week een half miljoen views.

De afgelopen jaren (2017-2019) trok Pieters tevens langs 50 theaters met de voorstelling 'Forever 27'. Een hommage aan de te vroeg gestorven helden waarin tevens eigen werk de revue passeerde. .Daarnaast bracht Pieters in 2019 de single 'Mijn Brabantse Hart' uit. Het lied werd vergezeld door een verbindende video met medewerking van alle Brabantse burgemeesters en 22 BN'ers. Momenteel werkt Thomas aan de opnames van zijn tweede album. En waar we deze wonderlijke paradijsvogel in 2020 nog meer gaan zien? Met Thomas Pieters weet je het nooit...

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief