Sarah Cremers

15 juni 2021
Sarah Cremers
Categorie: Factorium, Musicalfactory

In het Limburgse Sittard, woonde een meisje die Sarah heette. Sarah had een grote passie, namelijk zingen, dansen en acteren. Van kleins af aan was ze hier al mee bezig. Toen ze zeven jaar was, mocht ze twee seizoenen meespelen in de musical ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?’ van het toenmalige ‘V&V Entertainment’. Vanaf haar 8e t/m haar 13e danste Sarah in de selectie van Swentibold Sittard met als hoogtepunt het Nederlands Kampioenschap in de wacht slepen met haar dansgroep.

Sarah komt uit een muzikaal nest met twee ouders en één oudere zus die allemaal zingen en instrumenten bespelen. In 2009 deed haar moeder eens onderzoek op het internet of en welke theater(voor)opleidingen er waren in Nederland. Zij zag natuurlijk ook dat Sarah hier altijd mee bezig was. Zowel thuis als op school tijdens haar HAVO door deel te nemen aan schoolmusicals, concerten en ‘de Sittardse Revue’. Zo kwam ze terecht op de website van de MusicAllFactory (MAF) in Tilburg en schreef ze zich in voor de audities.

De MAF zat toen nog op de oude locatie achter het station in Tilburg. Ze kan zich nog goed herinneren dat de auditie heel erg spannend was. Maar ook wist ze dat ze dit heel erg graag wilde! Ze was als laatste aan de beurt met haar zang -en spelronde. Toen de auditanten eindelijk te horen kregen wie mocht deelnemen aan de MAF dat jaar, werd ze wederom als laatste genoemd.

Drie jaar lang zat Sarah elke zaterdag met plezier in de trein van Sittard naar Tilburg. In het begin was dat natuurlijk heel erg spannend, onder andere omdat ze was de jongste was. Maar mede door de goede docenten en de getalenteerde medestudenten bloeide Sarah stukje voor stukje open en kon ze zich goed ontwikkelen op alle gebieden. De MAF verhuisde naar het Factorium in het centrum van Tilburg. En ook in het docententeam werd er hier en daar gewisseld. Hierdoor heeft Sarah heel veel kunnen leren, want elke docent is anders en heeft zijn/haar eigen manier van lesgeven. Sarah kreeg ook extra zang -en danslessen door haar specialisatie Zang en Dans. Naast de gewone lessen werden er ook workshops en auditietrainingen gegeven door externe docenten, wat heel leerzaam is en een betere voorbereiding op het ‘echte werkveld’ kun je niet krijgen.

De voorstellingen aan het eind van zo’n seizoen waren voor Sarah de echte hoogtepunten. “Daar werk je zolang naartoe en dat zijn de momenten waarin alles samenkomt. Hier doe je het voor!”

In 2012 deed Sarah auditie voor FHK Muziek-en Musicaltheater. Mede door alle trainingen op de MAF, het vertrouwen van de docenten en natuurlijk haar ouders, voelde Sarah zich zelfverzekerd genoeg om die stap te nemen. Ze werd aangenomen voor de bachelor Musicaltheater. In 2016 is ze afgestudeerd en sindsdien is ze ook werkzaam in het Musicalwerkveld.

Ze heeft al mooie producties op haar naam staan zoals: ‘Grease’, ‘A Chorus line’, ‘My Fair Lady’, ‘Evita’ en afgelopen seizoen was ze te zien als ‘Pat’ in ‘Kinky Boots’. Ook had ze in elk van deze producties de functie van Dance Captain.

De MAF heeft heel veel voor haar betekent en ze zal haar mooie jaren bij de MAF nooit vergeten. “Als dit je passie is, is het zeker een mooie voorbereiding op verdere opleidingen en het uiteindelijke werkveld!”

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief