Rosalie Seinstra

20 december 2023
Rosalie Seinstra
Categorie: Factorium, Muziekhuis

Rosalie Ivanov-Seinstra geeft al jaren met veel plezier celloles aan kinderen en volwassenen. Naast haar werk bij Factorium geeft ze les bij Cultuurplein Best. Zij was ook jarenlang verbonden als cellodocent aan de Young Talent Academy van het Hellendaal Muziekinstituut te Rotterdam en ze gaf les op het Koninklijk Conservatorium Den Haag aan de School voor Jong Talent. Daarnaast is ze werkzaam geweest als cellodocent in een wijk in Eindhoven, waar voornamelijk kinderen uit kwetsbare gezinnen muziekles krijgen. “Mijn liefde voor muziek delen, is zo’n mooie taak”, zo zegt Rosalie.

Rosalie studeerde aan de conservatoria van Utrecht, Zwolle en Den Haag en ook aan de Strijkkwartet Academie Amsterdam. Kamermuziek maken, en dan in het bijzonder in een strijkkwartet, heeft een speciale plek in haar hart.

Naast het lesgeven is Rosalie actief als uitvoerend musicus in orkesten als de Philharmonie Zuid-Nederland, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Phion. Daarnaast is zij de cellist van het Jenufa Kwartet, waarmee ze onder meer verschillende keren optrad in het Concertgebouw in Amsterdam en Vredenburg in Utrecht en zowel voor radio als televisie opnames maakte. “De kruisbestuiving tussen lesgeven en concerten geven, inspireert mij en houdt me scherp.”

Cello

Muzieklessen

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief