Rolando Sanabria Mongelos

17 januari 2022
Rolando Sanabria Mongelos
Categorie: Factorium, MusicAllFactory

Rolando Sanabria Mongelos (31) begon al op jonge leeftijd met zingen en nam klassiek pianoles. Op 10-jarige leeftijd deed Rolando een theatertour door Nederland met de musical Kruimeltje (Ruud de Graaff producties), waar hij deel uitmaakte van het ensemble.

Tijdens zijn middelbare schoolperiode deed hij aan wedstrijd stijldansen en speelde verschillende hoofdrollen in musicals bij jeugdtheaterkoor Suzen & de Guzen in Goes.

In 2008 begon hij zijn opleiding Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht. In het eerste studiejaar speelde hij Billy Flynn in de musical 'Chicago' bij de amateur toneelgroep van de faculteit. Hierna stapte Rolando even uit de musicalwereld om zich volledig op zijn studie te focussen.

In 2019 besloot hij toch weer de gok te wagen en maakte - na 11 jaar niet op het toneel gestaan te hebben - zijn eigen korte voorstelling bij Grensgeval in de Theaterbakkerheij te Gouda (regie: John de Heij). Dit beviel hem zo goed dat hij het aandurfde om auditie te doen voor de MusicAllFactory Volwassenen in 2020 waarna hij in het derde jaar werd aangenomen en waar hij tot nu toe met zeer veel plezier en toewijding zichzelf aan het ontwikkelen is als persoon en als performer.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief