Rikke Rasmussen

1 juni 2022
Rikke Rasmussen
Categorie: Danshuis, Factorium

Rikke ronde in 2012 de opleiding Docent Dans af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hier heeft zij niet alleen haar passie voor dans verder ontwikkeld, maar zeker ook haar passie voor educatie. Rikke gelooft er namelijk sterk in dat iedereen kan dansen en deelt dit maar al te graag met zoveel mogelijk mensen.

In de afgelopen jaren heeft zij lesgegeven aan diverse doelgroepen op onder andere basis-, middelbare- en dansscholen, voornamelijk in Nederland, maar ook in Suriname en Indonesië. Dit liep uiteen van workshops, korte projecten tot langere periodes van meerdere jaren achter elkaar. Plezier vindt Rikke een belangrijk aspect in het leven, dit staat dan ook centraal in de lessen die zij geeft.

Naast haar werkzaamheden als docent werkt Rikke met veel liefde voor de opleiding Docent Dans van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ze is gestart als opleidingssecretaris en deed haar best om alles op rolletjes te laten lopen. Zeven jaar later kreeg zij de kans om onder andere als studiebegeleider, stagecoördinator en kernteamlid aan de slag te gaan. Ze vindt het fijn om de studenten van de opleiding Docent Dans te begeleiden en ondersteunen gedurende hun afstudeerjaar en zo betrokken te zijn met hun voorbereiding op het werkveld.

Volgens Rikke is dans een prachtig communicatiemiddel en maakt het niet uit waar je vandaan komt, welke genderidentiteit of geslacht je hebt, hoe je lichaam eruit ziet, welke taal je spreekt of in welke religie je wel/niet gelooft: dans verbindt.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief