Raïfa Bazzi

27 oktober 2021
Raïfa Bazzi
Categorie: Danshuis, Factorium, Urbanhouse

Raïfa Bazzi is een 29 jarige professionele danseres wonende in Tilburg. Voordat ze haar danscarrière begon was ze 12 jaar lang ritmisch gymnast. Ze deed mee aan nationale en internationale competities, zowel individueel als in groepsverband. Vanuit deze liefde voor beweging en uitdaging kwam ze op het MBO Dans Artiest te Leeuwarden. Hier leerde ze choreograferen en lesgeven, maar ze smachtte naar nog meer persoonlijke ontwikkeling en werd aangenomen op Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Hier is ze 4 jaar geleden afgestudeerd aan Theaterdans Uitvoerend richting Contemporary Urban.

In haar stagejaar heeft ze gedanst in het stuk 'Ne Me Quitte Pas Remake' van Belgisch choreografe Isabelle Beernaert. Het jaar daarna werkte ze als professional in het stuk 'Tabula Rasa'.

Als danseres zou ze zichzelf omschrijven als een allround danseres, met een natuurlijke liefde voor Contemporary gemixt met vloerwerk en flexibiliteit. Ze deelt graag haar kwetsbaarheid, die ze ziet als een kracht en wat haar het meeste voldoening geeft om te uitten. Ook houdt ze van diepgang,
mysterie, zijn in het moment en zien wat daar uit vloeit. Oprecht zijn. Voelen wat je voelt. In je eigen kracht staan en dit door vibreren naar het publiek, wat hun kan inspireren ook te omarmen wie ze zijn.

Stark Ravin' Mad - The Raven

"De raaf heeft verschillende betekenissen in verschillende culturen. Bij de een wordt die
afgeschilderd als 'het kwaad', bij de ander creëert het werelden, is het een gedaante verwisselaar, magisch en bovennatuurlijk. Een boodschapper, de verbinding tussen de wereld en 'het bovennatuurlijke'. Betrouwbaar. Winner in de strijd. Oftewel, het kan alle kanten op. En dat vind ik mooi aan de raaf en de betekenis ervan, omdat het terug te vinden is in alle mensen en de natuur.

Wat ik daar persoonlijk interessant aan vind en er uit wil halen is de diepgang, mysterie, donkere kant, en het licht wat daar altijd toch weer van kan winnen. Beide is nodig voor inzichten. Als je kan omarmen wat het 'duistere' je te vertellen heeft, het aandacht en liefde geeft, kan het transformeren
naar het licht. Dit is een journey waar ik en ik denk iedereen persoonlijk in het leven mee te maken krijgt, waar je bewust iets aan kan doen of onbewust je laat leidden. Ik wil laten zien dat beide mooi en noodzakelijk is. Kwetsbaarheid, oprechtheid, mijn waarheid delen.

De groei die ik hierin persoonlijk heb gemaakt vergeleken met drie jaar terug toen ik het stuk
opvoerde is dat ik nu de 'duistere' kant meer kan omarmen, en ook inzie dat ik het zelf in de hand heb om te focussen op het licht. De 'zwaarte' iets luchtiger kan zien, omdat ik meer begrijp dat het je hele leven lang kan terugkomen en dat je er iets uit kunt halen.

Het lijk mij mooi om te beginnen in de ingetogen, eigen wereld. En daarbij steeds meer open, naar het publiek toe maar ook in mijn openheid in het delen. Dus van duister naar licht. En daarin natuurlijk fluctuaties, maar uiteindelijk is alles goed en sta je in je kracht. In je eigen kracht. Die
iedereen bezit.

Dit is tot nu toe hoe ik het zie, en dit verhaal zal ik ook uitwerken zodra ik meer inzichten heb en meer gericht kan uitleggen hoe het gaat worden."

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief