Quarantaine Q&A met cursist Rhea Groenewegen

5 april 2020
Quarantaine Q&A met cursist Rhea Groenewegen
Categorie: Classicfactory, Factorium, Popfactory

Maak kennis met!
Rhea Groenwegen volgt dwarsfluitles bij muziekdocente Odette Kolen van den Korput.
Omdat het quarantainetijd is hebben wij de thuisblijver gevraagd om iets over zichzelf te vertellen. 

01 Hoi wie ben jij?  Ik ben Rhea en ben 72 jaar. Ik ben getrouwd met Aad Groenewegen en wij hebben twee zonen. De oudste Marcel is basgitarist  bij The Kik. Luuk is huisman, schildert en beeldhouwt. We hebben ook twee kleinkinderen Dax (8) en Carliz (6), en twee schatten van schoondochters. Ik heb een passie voor fotografie, ik fiets en sport graag en natuurlijk bovenal mijn dwarsfluit.

02 Wat doe je precies bij Factorium?  Ik volg de dwarsfluitlessen bij Odette Kolen.

03 Wanneer ben je met lessen begonnen? Op 1 april 2014, dat is dus precies 6 jaar geleden

04 Wat vind je leuk aan de lessen? Je steekt er wat van op zullen we maar zeggen.

05 Ben je vanuit thuis uit opgegroeid met muziek? Toen ik een jaar of 4 was ging ik naar balletlessen, op mijn twaalfde mocht ik op spitzen gaan dansen. Ik wilde graag ballerina worden maar dat zag mijn vader niet zitten en werd ik de verpleging ‘ingestuurd’, einde ballet carrière. Verder had ik vanaf mijn zevende (denk ik) pianoles, van een hele vervelende man die zijn eigen deuntjes in een notenbalkenschriftje opschreef die je dan thuis moest instuderen. Ik weet niet hoelang ik les heb gehad, maar ik denk dat hij mijn ouders als een lekker melkkoetje zag. 

06 Wat vind je van Factorium en hoe ben je bij Factorium terecht gekomen? Ik ben begonnen op de Muziekschool in het Jan van Besouw in Goirle met blokfluitles, maar ik vond het niet leuk om op zo’n ‘plastic’ fluit te spelen. Toen zei een vriendin van mij dat ik haar dwarsfluit mocht lenen en ben ik dwarsfluitlessen gaan volgen, na een jaar heb ik mijn eigen dwarsfluit gekocht. Volgens mij is de muziekschool op een gegeven moment samen gegaan met het Factorium in Tilburg.

07 Het leukste wat je hebt meegemaakt bij Factorium? Dat is geweest op zondag 8 maart van dit jaar. Het samenspelen met zo veel fluitisten en gitaristen vond ik een geweldige beleving. Ik heb nooit gedacht dat het zo leuk kon zijn.

08 Wat heb je allemaal geleerd bij Factorium?Tja, het fluiten, het gaat mij niet makkelijk af, maar vind het nog steeds leuk om te doen.

09 Wat zou je nog wel eens willen proberen? hahaha, voor ballerina ben ik toch wel wat over de jaren…

10 Vertel iets over jouw docent… Odette, is een fijne en goede docent met veel geduld. Ze zal zeker proberen het goede in je boven te halen al duurt het vele jaren. Ook weet ze je te motiveren en aan te moedigen.

11 Wat is jouw leukste podiummoment? 8 maart 2020

12 Waar zou je nog wel eens willen optreden?Oeps… dat heb ik niet in het vizier.

13 Wat doe je liever: thuis of voor een groot publiek spelen? Ik denk… thuis…

14 Waar repeteer je, hoe vaak en wat moet je daar voor doen? Ik repeteer in de huiskamer, misschien doe ik dat soms iets te weinig. Ik hoef er eigenlijk niet veel voor te doen want ik heb de tijd voor mezelf.

15 Dromen en ambities….wat wil je worden? Dromen en ambities liggen toch wel ver achter mij. Ik kan nog met plezier terug denken aan mijn balletperiodes en optredens in het Gebouw voor Kunst en Wetenschappen in Den Haag dat jammerlijk in vlammen is opgegaan. (…ik weet niet meer welk jaar dat was.)

16 Lievelingsplekje in Tilburg en/of Goirle? Onze tuin in Goirle.

17 Wie vind je tof…welke muzikant/danser/acteur volg je? #netzogoedwordenals Dan zeg ik The Kik!!!

18 Mooiste dans, theater of concert? Dat zijn er in de loop der jaren vele geweest. Ik heb jaren geleden een optreden van George Moustaki meegemaakt in de Concertzaal in Tilburg. Bijzonder vond ik dat hij vooral veel jonge muzikanten om zich heen had geschaard en deze een kans gaf hun kunsten aan het publiek ten gehore te brengen.

19 Wat kijk je op YouTube?  Soms zoek ik muziek op op YouTube.

20 Jouw allergrootste passie? Mijn Passie… dat ik ooit nog eens een mooi dwarsfluitconcert mag geven… haha

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief