Pieter Bast

19 december 2023
Pieter Bast

“Wat ik mijn leerlingen graag wil meegeven is dat muziek maken superleuk is. Hen stimuleren om het maximale uit zichzelf te halen, hun intrinsieke drang naar zelfontplooiing stimuleren, helpen bij het ontdekken van verschillende stijlen (en culturen), laten samenspelen met andere muzikanten en de kick laten ervaren om voor publiek te spelen”

Pieter Bast, oud-leerling, studeerde in 1988 af aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en is sinds 2000 slagwerkdocent bij Factorium Tilburg, bandcoach van het JazzAtelier en bandcoach van de Popfactory. Daarnaast is hij, sinds 2019, als hoofdvakdocent Drums en Ensemblecoach, verbonden aan de Jazzafdeling van het Koninklijk Conservatorium Brussel, België en sinds 2019 begeleider van jong & oud talent bij Jazz750 in Roosendaal.

Naast het lesgeven is Pieter ook actief als uitvoerend musicus en is een veelgevraagd sideman die met gerenommeerde nationale en internationale musici heeft samengewerkt (o.a. Mike Mainieri, Kenny Wheeler, Marnix Busstra, Hugh Hopper, Jasper Somsen, Amina Figarova, Dick de Graaf, Charlie Mariano, Eric Vloeimans, Enrico Pieranunzi, Bob Mintzer) en hiermee op tournee is geweest in Europa, Afrika, Indonesië, het Midden-Oosten, Rusland, India en Canada. Voor 2024 staan concerten gepland met o.a. het Paul van Kemenade “Classic” Quintet en de Guus Tangelder Big Band.

Hij is te beluisteren op ruim 50 albums, waarvan 2 als bandleider (Pieter Bast E.S.P. Quintet “Midnight Song” & “La Condition Humaine”). Pieter wordt in de pers vaak omschreven als een melodische drummer die op subtiele wijze, stimulerend en gevarieerd begeleidend een perfecte balans heeft gevonden tussen ritmische vrijheid en swing.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief