Patricia Brok

1 februari 2023
Patricia Brok
Categorie: Danshuis, Factorium

Van oud Factorium leerling naar Factorium docent – de cirkel is nu écht rond.

‘Factorium is voor mij een veilige haven, een thuisfront, waar ik vroeger met zoveel liefde en plezier zelf heb gedanst. Nu is het mijn beurt om die passie voor dans over te brengen op de volgende generatie! Het voelt écht alsof de cirkel rond is.’

Op 4-jarige leeftijd begon Patricia Brok (04-01-98) met dansen (bij o.a. Factorium) en deze hobby breidde zich al snel uit tot passie. Zo werd ze in 2014 toegelaten tot de Opstapcursus op Fontys Academy of the Arts en startte daar in 2016 met de Bachelor ‘Theaterdans Uitvoerend – Contemporary Urban’. Tijdens en na haar studie heeft ze mogen werken en dansen met/bij verschillende dansgezelschappen/choreografen zoals: Jelena Kostić, Guilherme Miotto, vloeistof, Lloyd Marengo & danste ze in “NachtHexen II: La Parisienne’ door Jens van Daele | Burning Bridges.

Naast uitvoerend dans, heeft Patricia ook niet stilgezeten als het gaat om het docentschap. Zo geeft ze al sinds haar 16e les in verschillende dansstijlen aan verschillende leeftijdscategorieën/niveaus.

Daarnaast, studeert ze nu ‘Psychologie’ aan Tilburg Universiteit, heeft ze een Master in ‘Dance Psychology’ behaald en is ze tevens een freelanceschrijver.

In de toekomst zou ze graag dans en psychologie willen combineren om zo (non)dansers te helpen met het verbeteren van hun gezondheid, zowel mentaal als fysiek.

Als dansdocent houdt ze ervan om haar leerlingen lekker te laten zweten, uit te dagen en ze te laten zien dat ze tot zoveel meer in staat zijn dan dat ze aan het begin van de les/seizoen dachten. Plezier en passie voor dans staan voorop, maar techniek en talentontwikkeling mogen zeker niet ontbreken in haar lessen.

Haar kijk op en visie met betrekking tot dans zijn veel veranderd in de afgelopen jaren, maar één ding is zeker: iedereen heeft zijn eigen unieke manier van bewegen en dat vindt ze zo mooi. Ondanks dat dans vaak wordt beoefend in een groep, moedigt ze haar leerlingen aan om op zoek te gaan naar hun authenticiteit in het voorgelegde materiaal.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief