Niek Jacobs

4 oktober 2022
Niek Jacobs
Categorie: Factorium, Muziekhuis

Niek Jacobs geeft al jaren met veel plezier trompetles aan kinderen en volwassenen.

Hij studeerde trompet aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem en Docent Muziek aan het Fontys conservatorium in Tilburg. Tijdens zijn studie deed Niek jarenlang orkest ervaring op bij het Nederlands Studenten Orkest en later bij het Nationaal Jeugd Orkest. Daarnaast maakte hij deel uit van het Jong Nederlands Blazers Ensemble.

Als trompettist remplaceert Niek in verschillende professionele orkesten, waaronder Het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Nederlands Philharmonisch Orkest, Het Radio Filharmonisch Orkest, Philharmonie zuidnederland, Het Balletorkest en Het Residentie Orkest.

De laatste jaren is Niek steeds meer bezig met het componeren van eigen muziek. Daarbij probeert hij een link te leggen tussen klassieke muziek en geïmproviseerde muziek.
De combinatie van lesgeven, concerten geven en componeren geeft veel voldoening!

Na een afsluitend concert met leerlingen, kreeg Niek onderstaand bericht van een ouder; 

“Voor Niek, de trompetleraar van....

Wat heb ik gisteren genoten. Ik heb in mijn leven al veel optredens gezien van professionele artiesten die fantastische livemuziek maken maar er is niets dat mij zo kan raken als mensen, groot en klein, die hun enthousiasme en leergierigheid in kwetsbaarheid maar vol lef durven delen op een podium. En juist dat t niet perfect is maar wel echt, raakt mij recht in mijn hart en maakt mij superblij.
Dat is de kern van 't leven, jezelf zijn in aanwezigheid van anderen. Dat is waar ik in mijn vak als psycholoog dagelijks mensen, maar ook ikzelf mee zie worstelen, het mogen zijn met alle "mislukkingen" en "fouten" erbij. Wat geweldig dat jij dit met zoveel veiligheid en enthousiasme voor elkaar krijgt! En Lang leve de kracht van muziek!

Mijn dank is groot.
..., de moeder van...”

Trompet

Muzieklessen

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief