Nandi van Beurden

22 maart 2021
Nandi van Beurden
Categorie: Musicalfactory

Nandi van Beurden (29 jaar) volgde in 2009 les aan de MusicAllFactory (MAF) Volwassenen. Door de hechte connectie tussen Factorium en Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK), werd bij haar eerste auditie aan de FHK besloten dat ze eerst nog een jaartje meters moest maken in zang, spel en dans bij de overburen (de MAF). Dit heeft zeker zijn vruchten afgeworpen, want een jaar later maakte ze de overstap naar de vakopleiding Muziektheater aan het conservatorium van de FHK.

Hier haalde zij haar Bachelor diploma in 2015 en is sindsdien in binnen- en buitenland werkzaam in grote musicalproducties. ‘The Sound of Music’, ‘Beauty & the Beast’, ‘Mary Poppins’, ’Was Getekend Annie M.G. Schmidt’, ‘Die Fabelhafte Welt der Amélie’ en ‘Hello, Dolly!’ staan al op haar CV. Maar deze lijst is volgens haar nog lang niet compleet.

Zang en theater was al sinds haar geboorte niet weg te denken uit huize van Beurden. Haar moeder, Simonne, speelde de vrouwelijk hoofdrol in de allereerste productie van wat later de MusicAllFactory zou vormen: ‘Jesus Christ Superstar’. Zij kreeg les van de docenten waar Nandi later zelf ook les van zou krijgen (Agaath Verspeten, Edward Hoepelman en Harry Ruijl). Deze band gaf haar een enorm gevoel van warmte bij de MAF. Eentje die je haast familiair zou kunnen noemen; gestoeld op eerlijkheid en vertrouwen. De docenten gaven haar het vertrouwen in haar talent, juist door ontzettend eerlijk te zijn en trouw te blijven aan hun visie w.b.t. haar ontwikkeling. Ze leerde er 100% te geven in alle facetten van het vak. Juist als je geen danser bent, toch te knokken aan de barre. Juist als je al aardig kunt zingen, nooit lui te worden. Juist ja te zeggen op het toneel al weet je niet waar de scène je brengt. Nandi leerde er open te staan voor alles wat het vak te bieden heeft en dat dat alleen kan door er 100% en zonder zwembandjes in te duiken. Dat durfde zij dankzij haar vertrouwen in haar docenten en later in zichzelf.

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief