Marleen van der Fluit

17 januari 2022
Marleen van der Fluit
Categorie: Factorium, MusicAllFactory

Marleen van der Fluit (27) had een hekel aan musicals. “Dan zitten ze alleen maar vrolijk te zingen en dansen,” zou de Shakespeare-liefhebbende tiener gezegd hebben. U kent dit soort uitspraken wel van uw chagrijnige oom of collega. Marleen hield wel van acteren en van zingen—én nota bene van Sweeney Todd DE MUSICAL—maar het combineren, dat was niet in haar opgekomen. Totdat ze in haar studententijd haast werd gedwongen om te auditeren voor een musical. Ze raakte helemaal verliefd. Nu houdt ze zelfs van sommige ‘vrolijke zing- en dansmusicals’.

Een aantal jaar speelde Marleen bij theatervereniging NEST hoofdrollen in Bad Girls, De 3 Musketiers en Spring Awakening, en schreef met vrienden een eigen musical getiteld Ganzenveld. Haar nieuwsgierigheid naar de professionele theaterwereld was inmiddels gegroeid en ze snakte naar meer, dus ze deed auditie voor de MusicAllFactory Volwassenen. Hier doet ze nu bijna vier jaar dankbaar ervaring op in het theatervak. Daarnaast volgt zij zanglessen bij Michelle van de Ven.

Marleen heeft een grote voorliefde voor verhalen met duistere thema’s als obsessie, moord, occult, outcasts en kannibalisme, en de excentrieke personages die hierbij komen kijken. Maar wees niet bang haar aan te spreken; ze zal u niet opeten, beloofd.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief