Marit Dollevoet

29 april 2022
Marit Dollevoet
Categorie: Factorium, MusicAllFactory

Marit volgde van 2013-2015 met heel veel plezier de MAF Jongeren en is daarna aangenomen op de Vooropleiding Musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, die zij één jaar heeft gevolgd.

Toen heeft ze succesvol auditie gedaan voor de bacheloropleiding Musicaltheater en in juni 2020 heeft zij haar diploma in ontvangst mogen nemen. We konden Marit bewonderen in Antwerpen in de musicals ‘De Prinses en de Toverspiegel’ (MusicHall), ‘Mamma Mia!’ (Deep Bridge) en ‘RENT’ (Deep Bridge), en de diverse hernemingen daarvan. Komend seizoen zal zij ook te zien zijn in ‘Legally Blonde’ (Au Fond Producties). Verder houdt Marit zich bezig met commercials, geeft zij dansles aan groepen tussen de 8-25 jaar en werkt zij als actrice voor Van Hoorne Entertainment.

Marit begon al op zeer jonge leeftijd met danslessen en ze zong mee in een kinderkoor. Toen ze 11 jaar oud was speelde ze de rol van Martha in de musical ‘The Sound of Music’ in het Efteling Theater, waarmee haar liefde voor musical is ontstaan.


Daarna speelde ze mee in de musical ‘Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat’ in het Beatrix Theater, waarna ze zeker was dat ze hier haar werk van wilde maken! Marit begon met het volgen van musicallessen bij het Kunstkwartier in Helmond, waar ze les kreeg van o.a. Veronique van Iersel en Sofie Dirkx. Zij zagen talent in Marit en hebben haar toen gevraagd om auditie te komen doen voor de MAF.

Op de MAF ging er een wereld voor Marit open: een creatieve, warme omgeving met allemaal mensen met diezelfde grote passie voor theater! Ze leerde daar niet alleen veel over dansen, zingen en acteren, maar ook heel veel over zichzelf als artiest. Ze kon op een veilige plek haar eigen talenten ontwikkelen, want op de MAF mag je fouten maken en word je door de hele groep gesteund. De kers op de taart vond ze de eindvoorstellingen (en het geweldige eindfeest natuurlijk!) waar je met z’n allen naartoe werkt en je weer opnieuw beseft waarom (musical)theater het allermooiste vak is.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief