Margaret Forrest

11 februari 2022
Margaret Forrest
Categorie: Classicfactory, Factorium

Margaret heeft haar HBO-opleiding in haar geboorteland Australië afgerond. Na een aantal jaren in verschillende landen te hebben gewerkt en meerdere studies te hebben gedaan heeft ze in 1990 haar thuis in Tilburg gevonden.

Al jarenlang geeft Margaret harples en sinds 2009, na het behalen van bevoegdheid, ook schoolmuziek.

Haar grootste motivatie voor het onderwijs in muziek en harp is het ontdekken van de talloze mogelijkheden die deze kunstvorm te bieden heeft. Muziek is een onafscheidelijk deel van de mens en daardoor hoort het tot een onmisbaar onderdeel van de opvoeding. Het is een zintuigelijke, fysieke en ook perceptuele ervaring. Goed muziekonderwijs heeft een heel brede uitstraling op de intelligentie en op verschillende persoonskenmerken zoals empathisch vermogen en sociale vaardigheden. Onbewust geeft het veel plezier en kan het levenslang als hobby of beroep meegaan.

"In de jaren dat ik harples in Nederland geef, heb ik samen met leerlingen aan verschillende projecten meegedaan zoals harpdagen en workshops in alle delen van Nederland, waaronder een samenwerking met Musicorda te Hilversum, een in 2008 te Amsterdam ‘Guinness Book of Records’poging tot grootste harp orkest. Het presenteren van nieuwe werken gecomponeerd door Nederlandse harpisten is een mooie uitdaging voor zowel leerlingen als mijzelf."

Binnen Tilburg heeft Margaret schoolmuziekworkshops en cursussen op basisscholen en natuurlijk bij Factorium gegeven. Regelmatig samenwerken met andere kunstvormen zoals: dans, theater en beeldende kunst, prikkelt haar creativiteit. Hierdoor kan ze haar leerlingen ook aansporen hun mogelijkheden te ontdekken. Een groot verschil in leeftijden van de leerlingen is voor Margaret een welkome uitdaging om zowel de individuele als de samenwerkingselementen te ontplooien en ontwikkelen.

Als alle betekenissen adequaat door woorden zouden kunnen worden uitgedrukt, zouden de dans-, schilder-, theaterkunst en de muziek niet bestaan.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief