Kevin Ruijters

17 augustus 2020
Kevin Ruijters
Categorie: Dancefactory, Factorium

Choreograferend docent
Kevin Ruijters, 32 jaar, geboren en getogen in Brunssum, Limburg. Van 2008-2010 was hij student aan onze MusicAllFactory volwassenen en sinds 2015 is hij afgestudeerd aan de Fontys Dansacademie richting Danstheater & Modern. Sindsdien speelt Kevin in verschillende dans-, theater-, musical- en operavoorstellingen in binnen- en buitenland. Zo speelde hij als musicalperformer bijvoorbeeld in ‘West Side Story' en ‘Anatevka – Fiddler on the roof' in Aachen. Maar ook in opera’s voor de Nationale Opera als de Reisopera van Nederland.

“Als danser, zanger, performer, docent en choreograaf is adem voor mij het begin van alles. Adem verbindt. Het verbindt mijn fysieke en mentale zijn, het verbindt mij met de ander en het verbindt mij met mijzelf. Ik blijf ‘dichtbij mijn authenticiteit' door een juist gebruik van adem.”

Het proces
Ademen. Spelen. Groeien. Verdiepen. Ademen.

Tijdens het creatieproces creëert en bewaakt Kevin een veilige sfeer voor de studenten. De studenten inspireren hem en hij inspireert hen. Ze zijn veilig en spelenderwijs wordt een bepaald thema of dansstijl onderzocht. Als choreograaf neemt Kevin de uiteindelijke beslissingen tijdens het proces maar manipuleert niets. Dat wil zeggen dat de studenten zelf (ook) materiaal aanbieden om mee te werken. Zo komen ze samen tot een nieuwe choreografie of voorstelling.

Kevin motiveert en helpt de performers bij het ontwikkelen van een eigen visie en artistieke signatuur door te werken aan de verschillende technieken (zoals contemporary, ballet, floorwork, jazz improvisatie), maar ook aan de projectie/overdracht tijdens optredens. Er is ook ruimte voor het spelenderwijs onderzoeken van thematieken en zichzelf via improvisaties. 

Als docent en choreograaf vindt Kevin een goede techniek een belangrijk onderdeel maar het is geen einddoel.

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief