Jeroen Geurts

28 februari 2023
Jeroen Geurts
Categorie: Factorium, Muziekhuis

Jeroen Geurts is al op jonge leeftijd begonnen met lessen op de tenortrombone bij harmonie Voorwaarts in Tegelen, tegenwoordig harmonie Sempre Avanti. Daar heeft hij zijn liefde voor muziek ontwikkeld. In 2010 heeft Jeroen zijn studie klassiek trombone aan het Maastrichts conservatorium voltooid bij de docenten Fred Deitz en Harry Ries.

Tijdens zijn conservatorium-opleiding in Maastricht kwam Jeroen in aanraking met het dirigeren. Als vervolg hierop is hij HaFa-directie en orkestdirectie gaan studeren aan het Tilburgs Conservatorium. Deze studie heeft hij in 2014 glansrijk afgesloten, met een concert waarop hij een eigen compositie en arrangement heeft laten horen.

Al sinds zijn studietijd geeft Jeroen muzieklessen aan leerlingen op koperinstrumenten. En als trombonist (zowel tenor- als bastrombone) speelt hij diverse stijlen en speelt hij in diverse orkesten/ensembles mee. Als dirigent heeft Jeroen een aantal vaste orkesten onder zijn hoede en is hij een veelgevraagd gastdirigent. Ook is Jeroen creërend bezig. Composities en arrangementen van zijn hand worden door diverse orkesten en ensembles gespeeld.

De diversiteit van muziek en van de trombone probeert Jeroen mee te geven aan zijn leerlingen.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief