Janne Sprokholt

3 oktober 2022
Janne Sprokholt
Categorie: Factorium, Muziekhuis

Janne nam in 2020 deel aan de RAAC, maar hoe gaat het nu met haar? Lees hier haar verhaal!

"Het kriebelde bij mij al een lange tijd om muziek te gaan studeren na ik al een aantal jaren flink fanatiek bezig was met muziek en performen, maar ik was vastberaden om mijn studie af te maken voor ik het een ‘’echte kans’’ wilde geven. In 2020 was het dan echt zo ver, ik werd na mijn auditie bij RAAC toegelaten om op een gestructureerde manier te werken aan een auditie voor de rockacademie. In deze periode heb ik niet alleen veel muzikale mijlpalen bereikt, maar ben ik mezelf ook heel erg tegengekomen. Met de hulp van mijn medestudenten, docenten en het netwerk dat ik de afgelopen jaren op had gebouwd heb ik een auditie voor de Rockacademie binnengesleept. Ondanks dat ik niet ben toegelaten, heb ik zo veel krachtige kanten van mezelf mogen zien. Ik wist diep van binnen dat ik gaandeweg niet in staat zou zijn om mijn volledige potentie te gebruiken. Voornamelijk omdat ik naast het afstuderen voor twee studies te veel druk op mezelf legde door ook nog mee te doen aan RAAC en te streven voor een toelating bij de Rockacademie.

Ook ben ik erachter gekomen dat muziek studeren niet voor mij is weggelegd, ik heb gezien dat het de passie voor muziek grotendeels heeft weggezogen en ik moest het op een andere manier weer terug zien te vinden.

Wereldreis

Na RAAC heb ik muziek neergelegd voor een aantal maanden en na een heftige periode van herstel en self-development ben ik het weer langzaam op gaan pakken. Ik ben een wereldreis gaan plannen die al jaren op mijn bucketlist stond en in februari ben ik vertrokken naar Amerika en stonden Australië en Zuid-Oost Azië een aantal maanden later nog op de planning. Naast dat dit mij enorm veel mooie herinneringen en vrienden heeft opgeleverd heb ik ook de liefde voor muziek weer teruggevonden. In LA heb ik zelfs dagen in de studio gezeten en muziek geschreven. Ik ontmoette op een spontane manier toen een van mijn vrienden mijn muziek afspeelde een geïnteresseerde producer werkzaam bij Universal Music Group LA, een radio dj van iheartradio, vele managers en nog een hele lijst met interessante muzikanten en artiesten. Als ik het wil, mag ik terugkomen en gaan we een mooi plan maken om de hitlijsten te bereiken, of ik dit wil is een andere vraag.

Voor nu ben ik bezig met studeren, een eigen bedrijfje starten in holistic life coaching, muziek schrijven, heel veel zingen, self-development, vitaliteit en vooral veel genieten van hoe mooi het leven wel niet is. Alle deuren staan open en alles is mogelijk in dit leven, als je het maar echt wil en je de nodige discipline toont."

Geïnteresseerd in de RAAC? Klik op onderstaande button voor meer informatie!

RAAC

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief