Inge de Weerd

8 juni 2021
Inge de Weerd
Categorie: Factorium, Musicalfactory

Inge de Weerd heeft vanaf 2010 tot en met 2015 de MusicAllFactory (MAF) Volwassenen gedaan. In 2009 auditeerde zij op advies van de auditiecommissie van Muziektheater op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Allereerst belandde ze op de wachtlijst, maar in 2010 mocht ze op de MusicAllFactory beginnen. Dit ging niet zonder slag of stoot, maar na een dubbel tweede jaar wist Inge in 2015 succesvol het vierde jaar af te ronden en haar diploma te behalen.

Van kleins af aan was Inge al bezig met zingen en zong zij ook in het kinderkoor van de kerk. Pas toen haar klarinetleraar aangaf dat ze misschien beter op zangles dan klarinetles kon gaan, is het balletje echt gaan rollen. Vanaf groep 7 heeft Inge altijd, ook naast de MAF, privé zangles gehad en daardoor kon ze grote stappen maken. Toen ze voor het eerst op het podium stond wist ze dat ze dit voor altijd wel wilde doen!

De tijd op de MAF heeft Inge als ontzettend leerzaam ervaren. Doordat ze zich zo veilig voelde in de groep kon ze, met vallen en opstaan, steeds meer uitgroeien tot een volwaardige performer. Dit kwam door de veilige sfeer die de docenten en medestudenten creëerden, wat zorgde voor persoonlijk contact en een persoonlijke aanpak. Door de MAF heeft Inge geleerd wat haar sterke en zwakke kanten zijn, en is ze ook als persoon gegroeid en steeds zelfverzekerder geworden. Het MAF moment wat haar het meest is bijgebleven, is toen uit de feedback van de Auditietraining bleek dat de casting director bij Inge echt dat vuur zag om te performen. Dit gaf haar het vertrouwen om verder te gaan en zorgde ervoor dat ze nog sterker in haar schoenen stond.

Na de MAF heeft Inge eerst ervoor gezorgd dat ze haar Master of Science diploma in ontvangst kon nemen. Vervolgens heeft ze zeven maanden de hele wereld rondgereisd als zangeres op een cruiseschip. Daarna heeft ze nog twee keer als gastartiest op verschillende schepen gewerkt. Verder speelt ze in de Musical Sing-A-Long op Attractie- en Vakantiepark Slagharen, zingt ze in een rockband en een Motown tribute en wordt ze regelmatig geboekt door verschillende entertainmentbureaus. Momenteel ligt het optreden stil vanwege de Corona pandemie, maar Inge draagt haar steentje bij als Bron- en Contactonderzoeker bij de GGD.

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief