Hassani Le Couvreur

18 september 2020
Hassani Le Couvreur
Categorie: Factorium, Urbanhouse

Op zijn 16e ontdekte Hassani Le Couvreur in Paramaribo zijn liefde voor Hip Hop. Onder begeleiding van dansers als Marus Jackson, Shailesh Boran en Steve Veusty werd hij al snel deel van de House en Popping scene. Na een intensieve dans periode bij KLPA begon hij als docent en ontwikkelde hij zich tot de Nederlandse top in Popping.

Hassani zijn liefde voor dans begon in Suriname toen hij Missy Elliot zag dansen. Op 11-jarige leeftijd verhuisde zijn familie naar Nederland en hier begon hij danslessen te volgen. Door zich te ontwikkelen in verschillende stijlen (hiphop, house en popping) werd hij breed opgeleid.

Al snel kreeg hij de vraag of hij les wilde geven in Oldschool Hiphop. In het HipHopHuis – voor hem een thuishaven vol met vrienden en familie – begeleidt hij dansliefhebbers in hun groeiproces als freestyle dansers. Hij vindt het belangrijk dat zijn leerlingen zich ontplooien en een eigen unieke stijl ontwikkelen. Het belangrijkste wat Hassani zijn leerlingen wil meegeven is muzikaliteit; als danser moet je lichaam één worden met de muziek.

Hassani is onderdeel van de crew ‘The pigeons’ die veel battle-succes hebben binnen de dansscène. De afgelopen jaren was hij zelf ook represent tijdens diverse (inter)nationale battles. Zo won hij in 2014, 2017 en 2018 Juste Debout.

Hassani is jurylid van de NextStep battle op 20 september! 

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief