Florian Boutonnier

6 oktober 2021
Florian Boutonnier
Categorie: Factorium, Musicalfactory

Florian is afgestudeerd als balletdanser aan het “Conservatoire National Supérieur de Musique et Danse” (Lyon - Frankrijk) en danste bij de “Jeune Ballet International - Rosella Hightower” (Cannes - Frankrijk) repertoire van Noureev, Balanchine, Malandain, Preljocaj, Blandini, Zanela, Bagouet, Wheeldon.

Later is hij de weg van Musicaltheater opgegaan in België en Nederland met “Romeo en Julia” (Music Hall), “Beauty and the Beast” (Stage Entertainment NL), “de Efteling Sprookjesshow” (Studio 100) in afwisseling met dinnershows (The Stage, Mummy’s Theater, Magic Palace), zomershows (Het Witte Paard), TV/videoclip/Free Lance.

Sinds 2007 is Florian werkzaam bij de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Hij is de danscoördinator van de academie voor Muziek- en Musicaltheater, dansdocent en stagebegeleider.

Florian heeft voor een tientallen choreografieën gezorgd binnen FHK (o.a. Spring Awakening, How to Succeed in Business Without Really Trying, The Life, Honk en Song and Dance programma’s). In het werkveld is hij ook actief als choreograaf: “De Ridders van de ronde keukentafel” (Deep Bridge – 2017), “Rubens” (Historalia – 2018), “1830” (Historalia – 2021).

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief