Emily van Elleswijk

10 oktober 2022
Emily van Elleswijk
Categorie: Factorium, Muziekhuis

Emily van Elleswijk is RAAC-alumna en vertelt hier hoe ze de vooropleiding ervaren heeft. "Nu ik zelf ben begonnen met lesgeven, heb ik er nog meer waardering voor gekregen."

Hoe ben je bij de RAAC terecht gekomen?
"In het 4e jaar van de havo moest ik toch serieus gaan nadenken over een vervolgopleiding. Al snel kwam ik erachter dat ik niks liever dan een muziekopleiding zou willen doen. Samen met mijn ouders heb ik destijds goed geïnformeerd op open dagen van muziekopleidingen en werd ons aangeraden om een vooropleiding te gaan doen. Uiteindelijk zocht ik in de buurt van Tilburg een vooropleiding en kwam ik op de site van Factorium terecht.In het begin van havo 5 heb ik met trillende benen auditie gedaan bij Joosje. Even later stond ik buiten en mocht ik gelukkig aan de vooropleiding gaan beginnen."

Welke discipline volgde je bij de RAAC?
"Voordat ik aan de RAAC begon, wist ik nog echt niet of ik zang of songwriting wilde gaan studeren. De docenten van de RAAC stelden voor dat ik het eerste gedeelte van het jaar songwriting zou volgen en het tweede deel zang. Zo kreeg ik een volledig beeld van wat er van beide kanten werd verwacht. Dat was heel fijn en dat heeft ervoor gezorgd dat ik mijn keuze heb kunnen maken, namelijk: zang!"

Hoe heb je de RAAC ervaren? 
"Ik heb de RAAC als een ontzettend fijne tijd ervaren. Het was namelijk het eerste moment dat ik echt in band formatie ging spelen & eerste moment dat ik echt veel muzikanten leerden kennen. Het mooie hieraan is dat ik nog steeds veel contant heb met de mensen van de RAAC. Een groot gedeelte zijn namelijke echt goede vrienden geworden en hebben toch een speciaal plekje in mijn hart gekregen. Met de docenten kon ik het ook goed vinden, het zijn allemaal stuk voor stuk open en vriendelijke docenten. Ze kijken echt gericht naar wat jij nodig hebt. Nu ik zelf ben begonnen met lesgeven heb ik er nog meer waardering voor gekregen.
Tijdens de vooropleiding heb ik ook een begin gemaakt met muziektheorie wat mij uiteindelijk erg heeft geholpen met auditie doen bij vervolgopleidingen, de studiodag was perfect om al een van je demo’s professioneel opgenomen te hebben. Het allerleukste vond ik toch echt wel het samen spelen met de medestudenten maar ook met de docenten tijdens de “docentenband’ opdracht."

Hoe heeft de RAAC jou geholpen/bijgedragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling?
"Het heeft me geholpen de eerste stappen te zetten richting mijn vervolgstudie en heeft me meer inzicht gegeven in alles wat ik nog wil leren. Ik ben door alle sociale interactie onderling en het spelen in band als mens gegroeid en ben ik meer zelfverzekerd geworden."

Welke moment op de RAAC is je het meest bijgebleven?
"Ik denk wel echt de docentenband opdracht. Dit was de eerste keer dat ik echt in mijn eentje op het podium stond (ik ben namelijk altijd gewend geweest om met gitaar op te treden en wist me geen houding te vinden zonder)Ik kwam voor mijn gevoel eindelijk wat losser en ben trots op het eindresultaat. Het werken naar de eindperformance is me ook echt bijgebleven, we waren al hecht als groep maar het was zo tof om samen naar het eindproduct toe te werken."

Wat/Waar studeer je nu? En hoe was de overgang naar deze studie?
"Ik zit momenteel in het derde jaar zang van de Rockacademie. Na mijn deelname aan de RAAC in 2018-2019 heb ik eerst een tussenjaar gestudeerd op Rock City Institute in Eindhoven om nog meer ervaring op te doen, daarna heb ik opnieuw bij de Rockacademie auditie gedaan en ben ik aangenomen."

Waar hoop je over vijf jaar te staan?
"Over 5 jaar hoop ik toch succesvol te zijn met mijn eigen act genaamd ELLECE waar ik nu al veel tijd in steek, een of meerder albums uit te hebben etc. Ik ben namelijk nog steeds veel met songwriting bezig want ook al studeer je zang aan de Rockacademie, je blijft altijd bezig met je eigen materiaal. Naast dat ik hopelijk op gave podia sta, ben ik nu ook al veel bezig met lesgeven en hoop dat dit naast het live spelen ook een mooie inkomstenbron vormt. Over 4 jaar ben ik hopelijk ook klaar met mijn Master Of Music aan de Rockacademie want na 2 hele toffe jaren op de Rockacademie ben ik nog echt niet uitgestudeerd en plak ik na de 4e er nog 2 jaar aan. Om mezelf nog beter te ontwikkelen als vocalist, coach, performer & songwriter."

Interesse gekregen in de RAAC? Lees via onderstaande button meer!

RAAC

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief