Dees van Bergen

15 november 2022
Dees van Bergen
Categorie: Factorium, Muziekhuis

Dees van Bergen is 17 jaar oud en woont in Oss waar hij in HAVO 5 zit van het Titus Brandsma Lyceum (TBL). Hij wil graag songwriting gaan studeren aan de Rockacademie en gaat zich bij de RAAC voorbereiden op een sterke auditie. 

"Ik ben bij de RAAC terechtgekomen door mijn zang- en songwritingdocent Mick van Haaren (die ook studeerde aan de Rockacademie). Ik wil namelijk songwriting gaan studeren en wist niet goed hoe ik dit het beste aan moest pakken. Bij de RAAC maak ik belangrijke stappen in mijn (muzikale) ontwikkeling en dat is precies waar ik naar op zoek was.

Het maken van muziek is mij, in tegenstelling tot anderen bij de RAAC, niet per se met de paplepel ingegoten; ik speel pas anderhalf jaar piano en schreef korte tijd daarvoor alleen poëzie. Dit in combinatie met de coronapandemie heeft ervoor gezorgd dat ik nog niet veel ervaring heb. Wel speel ik in de schoolband van het TBL op toetsen. Mijn leukste ervaring is het spelen van de afterparty van de theatervoorstelling "Titus Draait Door" in de Lievekamp in Oss. (Foto) Ik heb met de schoolband nog andere leuke optredens gehad, zoals Fantastival in Oss. Ook heb ik op meegedaan aan de jamsessie van mijn muziekschool.

Ik volg bij de RAAC een combinatie van toetsen en songwriting. Ik heb hiervoor gekozen, omdat ik mezelf voornamelijk wil ontwikkelen in songwriting, maar ook merk dat ik mijn songs kan verbeteren door een betere instrumentkennis- en beheersing.

Ik ben nog druk aan het ontdekken welke stijl echt bij me past. Wel houd ik erg van het schrijven van ballads. Ik vind vooral Duncan Laurence (RAAC alumnus), maar ook FINNEAS, Alec Benjamin en Benedict Cork grote voorbeelden. Ongeacht het genre vind ik het erg belangrijk dat de muziek die ik maak echt over iets gaat. Ik wil graag verhalen vertellen door middel van muziek voor iedereen die hier steun of kracht uit kan halen.

Over één jaar hoop ik songwriting te studeren aan de Rockacademie en me echt te kunnen ontwikkelen als artiest. Over vijf jaar hoop ik een start gemaakt te hebben aan een muziekcarrière met muziek waar ik volledig achtersta. Ik hoop vooral veel te kunnen en mogen doen en met andere artiesten die ik gaaf vind muziek te mogen maken. Ook hoop ik te kunnen creëren wat ik mooi vind en dit hopelijk met mensen te delen die zich in mijn muziek kunnen vinden. Het schrijven van nummers voor anderen en het schrijven van een nummer voor het Eurovisie Songfestival zijn ook grote ambities van mij. Of dit in vijf jaar lukt weet ik niet, maar dat ik er alles aan doe om deze ambities waar te maken weet ik wel. Het liefst ga ik na mijn studie naar het buitenland om zoveel mogelijk mensen te leren kennen waarvan ik dingen kan leren en waarmee ik samen kan werken. Zweden, gevolgd door het Verenigd-Koninkrijk staan hierbij bovenaan mijn lijstje.bo

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief