Cobi Bol

21 mei 2020
Cobi Bol
Categorie: Factorium, Muziekhuis

Cobi is op 11-jarige begonnen als saxofonist bij Kunst na Arbeid in Maassluis. Na een aantal jaren waren er te weinig slagwerkers. En Cobi, toen 17 jaar, zei toen: Oh, dan word ik wel slagwerker.

Gelukkig was er daarna snel de mogelijkheid om naar een echte muziekschool te gaan.

Na de middelbare school was het voor Cobi even zoeken naar de juiste vervolgopleiding. Na een halve propedeuse Pedagogiek  en anderhalf jaar Pedagogische Academie de overstap gemaakt naar het Brabants Conservatorium waar zij hoofdvak Klassiek Slagwerk gestudeer heeft, met als bijvakken Drums, Saxofoon en Ensembleleiding.

Sinds 1988 is Cobi in dienst van Factorium (toen nog Tilburgse Dans- en Muziekschool).

Bij Factorium heeft zij zich op veel terreinen verder ontwikkeld. Natuurlijk in haar eigen vak het Slagwerk. Maar ook in het geven van djembé-les en het begeleiden van slagwerkensemble zoals o.a. het Ratjetoe-orkest. Hier heeft Cobi zichzelf de basisvaardigheden van veel instrumenten aangeleerd.

Zij geeft op het hoofdgebouw de lessen Oriëntatie, waarin de meeste leerlingen een eerste kennismaking hebben met muziek(notatie) en “echte” instrumenten

Ook in het reguliere onderwijs is Cobi vaak te vinden met slagwerkworkshops, maar ook “normale” muzieklessen. En lessen waarin alle instrumenten aan bod komen.

Cobi houdt zich achter de schermen ook bezig met de ontwikkeling van de Electronische LeerOmgeving de ELO, niet alleen met het technische gedeelte maar ook met de inhoud.

Voor drums is veel materiaal te vinden waar leerlingen thuis verder mee aan de slag kunnen. Uitleg van nieuwe stof d.m.v. filmpjes, maar ook audio om mee te spelen bijvoorbeeld.

Samen met haar collega’s organiseert zij elk jaar een slagwerkdag voor de leerlingen.

Naast haar lesgeven speelt Cobi nog regelmatig als begeleidster van balkankoor Biti Dobre en op uitnodiging als slagwerker in verschillende orkesten.

Kortom je kunt Cobi gerust een (muzikale) duizendpoot noemen.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief