Chris Hillen

8 maart 2021
Chris Hillen
Categorie: Factorium, Musicalfactory

Chris Hillen (25) volgde als kind diverse zang-, dans-, toneel-, koor- en musicallessen. Op de middelbare school werd ze hier serieuzer in, met dank aan de jaarlijkse schoolmusical, en wist ze: van theater wil ik mijn vak maken.

Ze volgde de LOT-cursus (Landelijke Oriëntatie Theaterscholen-cursus) op de Lindenberg in Nijmegen en koos na de middelbare school voor de opleiding Docent Theater aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Zwolle. Daar studeerde ze met veel plezier, en specialiseerde zich in de Viewpointsmethode en het maken van beeldend en fysiek theater.

Juli 2017 studeerde ze af als theatermaker en theaterdocent, met certificaat van het ArtEZ Honours Programme, waar ze onderzoek deed naar de verbetering van het kunstvakonderwijs.

Ze dook meteen vol in het werkende leven, als docent, als maker, als speler, maar wilde zich ook blijven ontwikkelen. De MusicAllFactory bleek een goede plek om écht te leren zingen, om haar spel verder te ontwikkelen en om zichzelf ook als performer te zien. En nu is het alweer tijd om af te gaan studeren.

Op de MAF kon ze ook goed nadenken over later, als ze 'groot' was. Na het afstuderen hoopt Chris zich verder te ontwikkelen als muziektheatermaker, schrijver en performer van eigen werk, om daarmee alles wat zij geleerd heeft op ArtEZ, op de MAF en in het werkveld te combineren.

Op 18 maart is Chris te zien in de 'Vrouw' (MAF-Solo's). Deze solo's worden online uitgezonden. De ticketverkoop hiervoor is inmiddels gestart! Nieuwsgierig? Op 13 maart  is een gratis preview te zien via Musicalsites.nl. 

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief