Carolien van Iersel

1 november 2019
Carolien van Iersel
Categorie: Factorium, Musicalfactory

MAF JONGEREN

Op jonge leeftijd begon Carolien al met zingen in o.a. het Tilburgs Kinder Koor en de MusicAllFactory Jongeren. In 2007 heeft zij haar bachelor Theaterwetenschappen afgerond aan de Universiteit Utrecht. Tijdens deze opleiding kreeg zij zanglessen en volgde zij verschillende drama cursussen.

Na het behalen van haar Bachelor Theaterwetenschappen, heeft Carolien de opleiding klassiek zang aan het Conservatorium van Utrecht afgerond.

Tijdens haar studie werkte zij mee aan verschillende projecten van het Nederlands Concertkoor. Ook heeft zij concerten gegeven bij de Tsjechische ambassade en zong zij bij verschillende officiële gelegenheden van de gemeente en provincie Utrecht, o.a. voor de commissaris van de koning en voor koningin Beatrix.

Ook was Carolien regie- en productieassistente bij verschillende theaterproducties, en was zij werkzaam als vocal-coach van theaterstichting Curtains-Up en assistent-manager voor Neumann Artists Management.

In 2014 ronde zij haar masteropleiding klassiek zang af bij Charlotte Margiono aan HKU Utrechts Conservatorium. Na haar afstuderen maakte zij haar debuut als regisseur van de Portugese opera “La Vinganca da Cigana” van Antonio Leal Moreira. Zij zong verschillende rollen in producties, o.a. de rol van Belinda in Purcell’s “Dido&Aeneas” en de rol van Contessa in Mozart’s “Le Nozze di Figaro”. Daarnaast was zij productieleider voor o.a. Holland Opera, het Grachtenfestival, Opera Leusden en het Opera Forward Festival.

Momenteel is Carolien als freelance zangeres verbonden aan De Nationale Opera en is zij werkzaam als productieleider voor verschillende gezelschappen. Sinds 2018 is zij productieleider voor de MAF jongeren bij Factorium.

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief