Arjen Kimenai

28 september 2021
Arjen Kimenai
Categorie: Factorium, Musicalfactory

Niet één, maar acht(!) verschillende mannenrollen studeerde hij in als swing voor Evita de musical. Allrounder Arjen Kimenai vond via de MusicAllFactory (MAF) de weg naar Fontys Hogeschool voor de Kunsten en zo ook de grote podia.

Toen hij nog maar vier jaar oud was, volgende Arjen al danslessen. Op zijn negende startte hij aan de dansacademie in Tilburg. Daar merkte hij op dat hij alleen dansen niet genoeg vond. Al snel nam hij zanglessen en ook niet veel later volgde zijn eerste spel les. Toen hij voor het eerst voelde hoe geweldig deze drie disciplines bij elkaar passen, was het voor hem duidelijk: dit wil ik de rest van mijn leven doen!

Tijdens de voorstellingen van twee amateurproducties in Breda wees iemand hem op de MAF. Zo is het balletje gaan rollen. Arjen nam extra zanglessen voor de audities en werd op zijn dertiende aangenomen bij de MAF-Jongeren. Na vier jaar vloog hij over naar de vooropleiding Musicaltheater van Fontys Hogeschool voor de kunsten.

De MAF was een tweede thuis voor Arjen, ondanks dat het keihard werken was: “Ik leerde er dat je niet zomaar even musicalster zou worden. Hard werken, je eigen grenzen verleggen en jezelf open durven stellen zijn wel echt de drie elementen die me écht bij zijn gebleven van de MAF. Het leerde me op jonge leeftijd hard te werken en vooral in mezelf te geloven. Ik heb er gehuild, gelachen maar vooral veel geleerd!”

Een dierbaar moment voor Arjen, was toen hij tijdens een repetitie voor de eindvoorstelling zijn grens bereikte: “Door de fantastische docenten leerde ik echter dat dát juist de waardevolle momenten zijn. De emoties die ik toen voelde, nam ik mee in mijn zang en spel met als resultaat dat alles meteen oprecht en geloofwaardig was.”

Arjen is inmiddels werkzaam als danser, zanger en acteur. Vorig jaar zat hij middenin de repetities voor tien shows op een cruiseschip toen Corona toesloeg. Momenteel werkt hij aan wat commercials en begeleid ik studenten op de dansacademie tijdens het maak-proces van een voorstelling.

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief