Annefloor Imhoff

26 mei 2021
Annefloor Imhoff
Categorie: Dancefactory, Factorium

Annefloor Imhoff (23) trok als kleuter de dansschoentjes al aan en heeft ze nooit meer uitgedaan. Inmiddels studeert ze docent dans aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

Ze begon met dansen toen ze vier jaar oud was. Na het kleuterballet ging ze verder met jazz, modern en hiphop. Op haar huidige opleiding heeft ze nog ballet, urban, improvisatie en floorwork toegevoegd aan de reeks stijlen die ze danst. En buiten haar studie om danst ze ook nog latin en tap, zodat ze zich als docent zo breed mogelijk opleid.

Het mooiste aan dansen vindt ze dat dans zorgt voor verbinding en dat ze zonder woorden iets kan overbrengen. Daarnaast geniet ze van het gevoel van vrijheid dat ze ervaart als ze danst. Een moment waarin ze even haar gedachten uit kan zetten en gewoon kan genieten van muziek en beweging. Opgaan in het moment.

In de toekomst hoopt ze als danser en docent andere mensen te inspireren en te laten genieten van dans. Daarnaast zou ze graag nog een tijdje naar het buitenland gaan en daar een educatieve voorstelling voor kinderen en jongeren willen maken.

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief