Van MAF Jongeren tot aan ... New York!

19 mei 2022
Van MAF Jongeren tot aan ... New York!
Categorie: Factorium, MusicAllFactory

MAF-Alumna Sanne Vleugels krijgt de kans om twee jaar in New York te studeren! Om haar collegegeld te kunnen betalen, organiseert ze een benefietconcert. Kom je ook?

"Start spreading the news... I'm leaving this year. I'm gonna be a part of it: New York! New York!"

In 2011 kwam ik auditie doen voor de MAF jongeren en tot mijn grote vreugde werd ik aangenomen! Vanuit de MAF ben ik doorgestroomd naar de vooropleiding Muziektheater Klassiek en aansluitend de Bachelor en Master Muziektheater Klassiek. Onlangs kreeg ik het fantastische nieuws dat ik twee jaar lang mag gaan studeren aan de Manhattan School of Music in New York! Dit is een internationaal erkende opleiding aan een zeer prestigieuze academie.

MSM ligt aan Broadway en om de hoek bij de Metropolitan Opera in Upper Manhattan. Dat ik deze kans krijg, is waanzinnig en amper te bevatten! Het is en voelt als dé kans van mijn leven die ik moet grijpen om een internationale carrière als operazangeres op te bouwen.

"At MSM we promote the highest standards of excellence in our supportive atmosphere, infused with the incomparable creative energy of New York City."

- James Gandre, President, Manhattan School of Music

De studie die ik mag gaan volgen is de Master of Music - Classical Voice and Opera Theatre. De 'Vocal Arts' studies op MSM geven je de mogelijkheid om je technische vaardigheden optimaal te ontwikkelen in combinatie met het stimuleren van je creativiteit. MSM wil studenten zo goed mogelijk voorbereiden op het deelnemen en bijdragen aan de toekomst van de uitvoerende kunsten. Het is hun missie om de beste musicus in hun studenten naar boven te halen. Er wordt veel meer gekeken wat jouw pad is om te bewandelen, op welke gebieden jij (extra) coaching nodig hebt en ze kijken samen met jou hoe jouw doelen kunnen worden bereikt.

MSM werkt veel met grote namen uit het vakgebied samen. Er worden regelmatig masterclasses georganiseerd met internationale gastdocenten. Naast vele Masterclasses zijn er jaarlijks meer dan 600 optredens live te zien (of via livestream) die worden georganiseerd door MSM. Zij geloven in veel vlieguren maken.

Twee keer per jaar organiseren zij ook een grote operaproductie. Als student moet je auditie doen om een rol te bemachtigen: een weerspiegeling van het werkveld. Je wordt begeleidt en gecoacht om hopelijk een hoofdrol te zingen. MSM heeft een bruisende Opera-afdeling. Ze hebben wereldwijde contacten met Opera Studio's en agentschappen, waar je in je twee jaar Master auditie voor mag doen. Ze bieden je zoveel mogelijk kansen om een vliegende start te maken in je opera carrière.

Om mijn droom in vervulling te laten gaan, heb ik hulp nodig. Studeren in Amerika is ontzettend duur en ik kan het helaas niet alleen.
Daarom organiseer ik op zondag 29 mei om 14.30 uur een benefietconcert! De opbrengst voor mijn benefietconcert gaat volledig naar mijn studiegeld.

In ruil voor een ticket, krijg je een sprankelend verrassingsconcert cadeau. Samen met collega zangers (waaronder Oud-Maffer Marlies Bloemen!) en muzikanten belooft het een veelzijdig programma te worden met verschillende muzikale genres, boordevol theatraliteit en hoge noten.

Tickets

Meld je aan voor een plekje op de speciale MAF-gastenlijst via sannevleugels@gmail.com.

Mocht je niet aanwezig kunnen zijn op bij mijn benefietconcert, maar mij wel willen sponsoren, dan kan dat via de crowdfunding. Elke euro is meegenomen.

Crowdfunding

Hopelijk is mijn volgende post vanuit "The city that never sleeps, but always dreams!"

Veel liefs,
Sanne Vleugels

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief