Opnames ‘Hartenkamer’

13 april 2021
Opnames ‘Hartenkamer’
Categorie: Factorium, Musicalfactory

Geen applaus, geen live publiek, geen omhelzing van geliefden of bloemenzeeën. Maar – thank goodness – voor een paar uur weer even rumoer in de coulissen, theater in het theater en die onvervalste adrenaline-boost.

In samenwerking met Factorium Talent Sessions, sloeg een groep (oud-)muziektheater studenten van zowel Fontys Hogeschool voor de Kunsten als de MusicAllFactory de handen ineen onder leiding van zangeres en actrice Danique Dusée. Binnen no-time wist het team het online concert uit de grond te stampen dat afgelopen zaterdag 27 februari werd opgenomen in het Factorium Theater.

Het was weer even wennen voor alle musicaltalenten. Op het podium staan en zingen in een productie lijkt in deze tijden wel een soort mythe geworden, een luchtkasteel, een broodje-aapverhaal. Maar eindelijk was er weer een plek voor hun talent en het was precies daar waar het thuishoort: op het podium.

Tijdens de opnames werden grapjes gemaakt, aanwijzingen gegeven, maar bovenal ook complimenten en bemoedigende woorden uitgesproken. Ondanks alle plattegronden, de death trap van kabels en het labyrint van 1,5 m tapejes op de vloer, wisten deze ras performers een vloeiend, persoonlijk en verwarmend concert op te nemen. Of ze nou woorden zongen die niet alleen mogelijk het toekomstige publiek, maar ook zijzelf even nodig hadden om te horen óf zichzelf even konden verliezen in een theatraal duet; de performers haalden het vanuit hun popelende tenen. Van meeslepende power ballads en eigenwijze upbeat songs tot kleine, intieme tranentrekkers; ‘Hartenkamer’ is precies dat geworden wat de naam belooft.

Het online Muziektheater Concert ‘Hartenkamer’ is gratis te bekijken op de facebookpagina van musicalsites en tijdens onze REWIND op donderdag 13 mei om 19.00. 

Inspiratie, verbinding en creativiteit vormen het bloed dat door de ‘Hartenkamer’ zal stromen. Intiem en ontwapenend, openen zij hun harten en gaan de dialogen met elkaar aan. Over gekoesterde dromen en brandende verlangens. Over de kracht van alleen zijn, maar het verscheurende van eenzaamheid. Over de schoonheid van gemis en de drijfveren van hoop. Met gepaste afstand, zullen zij dichterbij weten te komen dan ooit.

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief