Opening Kindermuseum Pendula

23 juni 2021
Opening Kindermuseum Pendula
Categorie: Factorium, Onderwijs

Op 18 juni was het dan eindelijk zover! Dirk de Directeur kwam samen met wethouder Rolph Dols het kindermuseum Pendula openen. Dit feestelijke moment was de afsluiting van het kunstproject dat tot stand is gekomen met diverse culturele partners in de stad waaronder Factorium Cultuurmakers.

Enkele weken geleden kwam er een museumdirecteur op kindercampus Pendula om hulp vragen. Het pand waar zijn museum kwam kreeg een andere bestemming, nu zocht hij een nieuwe plek. Toen hij op zoek was naar een nieuwe plek vergat hij de deur af te sluiten en toen hij terug kwam was zijn hele collectie verdwenen… Dirk voelde er wel voor om het leegstaande GGD gebouw bij Kindercampus Pendula om te vormen tot een nieuw museum. De leerlingen van Kindercampus Pendula werden erg enthousiast van deze hulpvraag en zijn voortvarend aan de slag gegaan. Bijna 350 leerlingen van Peuters tot en met groep 8 schreven gedichten, bedachten muziekstukken en maakten schilderijen. Er werd een naam bedacht, over de inrichting nagedacht er werden zelfs persberichten geschreven. 

Vanuit het programma Cultuur met Kwaliteit (CMK) is de afgelopen jaren op de Kindercampus vooral gewerkt aan literatuur en muziekonderwijs, de muziekimpuls heeft er mede voor gezorgd dat er ruimte is gekomen voor het structureel inzetten van een vakdocent muziek in de school. Dit project is tevens de afsluiting van 4 jaar Cultuur met Kwaliteit Tilburg II  i.s.m. Cultuur in School Tilburg (CiST), Bibliotheken Midden Brabant en Factorium Cultuurmakers. Kunstenaar Joep van Gassel heeft de ondersteuning bij het beeldende aspect van het museum verzorgd.

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief