Koningin Máxima bij viering successen muziekonderwijs Brabant en Limburg

17 mei 2021
Categorie: Factorium, Onderwijs

Koningin Máxima bezocht op 11 mei als erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas ECI Roermond, waar verschillende afspraken werden bekrachtigd voor structureel muziekonderwijs in Brabant, waaronder het MuziekAkkoord Goirle.
In een MuziekAkkoord staat welke organisaties zich inzetten voor structureel muziekonderwijs op alle basisscholen en hoe ze dat doen. Het bezoek was onderdeel van de campagne ‘50dagenmuziek’ van Méér Muziek in de Klas, ter ere van de 50e verjaardag van Koningin Máxima. De campagne draagt bij aan het doel van de stichting én de wens van Koningin Máxima: structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied.

De campagne ‘50dagenmuziek’ resulteert in veel nieuwe afspraken in het hele land om muziekonderwijs structureel in het lesprogramma op te nemen.
Zo ook in Goirle. Het MuziekAkkoord Goirle was al ondertekend door verschillende partijen, de laatste handtekening zette gitarist en ambassadeur Méér Muziek in de Klas Enno Voorhoorst in bijzijn van Koningin Máxima en directeur van de stichting Jantien Westerveld. Met een MuziekAkkoord voor Tilburg en ‘s-Hertogenbosch in het vizier werken binnenkort drie van de vijf grote steden in Brabant aan muziekonderwijs op hun basisscholen.
Factorium Onderwijs is ontzettend trots hier een bijdrage aan te leveren! 

Nieuwsgierig naar de stand van zaken rondom muziekeducatie in Tilburg? 
LEES HIER HET RAPPORT

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief