Festival Alegria 2020 afgelast

14 september 2020
Festival Alegria 2020 afgelast
Categorie: Popfactory

Stichting Alegria heeft besloten het gelijknamige festival op 20 september niet door te laten gaan. Ondanks alle genomen maatregelen is het bestuur er niet van overtuigd dat het festival binnen de regels van corona gerealiseerd kan worden.

Twee keer eerder werd het festival al verzet, eerst van Hemelvaart naar augustus, vervolgens van augustus naar september. “We hebben alles wat we zelf kunnen doen gedaan: voldoende zitplaatsen, afstand anderhalve meter, goede sanitaire voorzieningen etc.”, aldus Alegria-secretaris Jan Ophuis. “Maar een locatie als Bosvreugd leent er zich bij uitstek voor om even te gaan lopen. Waarbij mensen dan van nature de gezelligheid opzoeken. We willen en kunnen als organisatie niet de hele dag politieagent spelen om de anderhalve meter te handhaven.”

Schoolbandcompetitie
Ondanks de teleurstelling van het niet doorgaan van het festival, kent 2020 voor Alegria ook nog een aantal lichtpuntjes. Zo werd in augustus de in april uitgestelde schoolbandcompetitie gehouden. “Zes bands van vijf scholen maakten aan het eind van de vakantie hun opwachting. In de door Factorium ter beschikking gestelde grote zaal kon een coronaproof opstelling gemaakt worden waar plaats was voor bands, begeleiding en jury", vertelt Ophuis. “Medeleerlingen en familie konden via livestream meekijken en digitaal hun stem uitbrengen voor de publieksprijs.” De beloning voor de winnaars kan grotendeels gewoon verzilverd worden: bandcoaching door Factorium en een studio-opname. Maar door de afgelasting gaat het optreden op het festival niet door. “Wel hebben we intussen ter vervanging een kleinschalig optreden in de tuin van Kim’s kroeg weten te realiseren", geeft Jan Ophuis nog eens aan hoe de organisatie alles uit de kast haalt om wat ze beloofd heeft waar te maken.

“Naast onze gewone activiteiten hebben we ook nog een tuinconcert gerealiseerd, om daarmee voor een band in deze moeilijke tijden een betaald optreden mogelijk te maken. Alle afgelastingen en verzetten van data hebben veel energie en organisatiekracht gekost.” Hij besluit: “Vanaf nu richten we de blik weer op de toekomst, om met het festival volgend jaar weer geld bijeen te kunnen brengen voor ons straatkinderproject in Brazilië.”

Wil jij graag via Stichting Alegria de kinderen in Rio de Janeiro steunen? Doneer dan via www.stichtingalegria.com!

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief