Bezuinigingen Goirle: voorjaarsnota van tafel

22 mei 2019
Bezuinigingen Goirle: voorjaarsnota van tafel
Categorie: Dansmakers, Factorium, MusicAllFactory, Muziekmakers, Specialfactory, Theaterhuis, Urbanhouse

Gisterenavond vond in Goirle de gemeenteraadsvergadering plaats over de voorjaarsnota met daarin het voorstel van volledige afbouw van subsidie voor Factorium

Het beeld was helder: de fracties hebben aangegeven zich niet te kunnen vinden in het voorstel. VVD wil eerst meer informatie over de wettelijke taakstelling van de gemeente alvorens een uitspraak te doen. Kortom: het voorstel is vooralsnog van tafel. Zie ook het artikel van Brabants Dagblad. 

De komende periode gaan de raad en het college met elkaar in gesprek en worden alternatieve scenario's doorsproken. Daarbij is het voornemen om ook verdere gesprekken te voeren met betrokken partijen zoals Factorium. 

We zijn er nog niet, maar binnen deze fase van besluitvorming is dit gelukkig het best denkbare scenario!

We zijn geraakt door de vele handtekeningen via de petitie, de massa mensen die gisteren op de been was voorafgaand aan de raadsvergadering en de vele steunbetuigingen die ons via allerlei wegen hebben bereikt. Jullie stonden samen met ons op voor kunst en cultuur. Heel erg bedankt daarvoor! 

Wordt vervolgd! 

De petitie tekenen kan overigens nog steeds. Klik hier

Het betoog van Loek Sijbers (directeur Factorium). Het beantwoorden van de vragen uit de raad vind je via deze afspeellijst. 

  

Voorafgaand aan de raadsvergadering liet de mensenmassa zich horen!

Een groot aantal gemeenten kampt met miljoenentekorten doordat er teveel geld wordt uitgegeven aan de jeugdzorg. Omroep Brabant heeft een item gemaakt over de Brabantse gemeenten, waarbij ook de gemeente Goirle en de voorgenomen bezuinigingen op Factorium worden genoemd.   

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief