Behind The Scenes Bij Stadsorganist Rob Nederlof

17 september 2021
Behind The Scenes Bij Stadsorganist Rob Nederlof
Categorie: Factorium, Muziekmakers

Rob Nederlof is de eerste stadsorganist van Tilburg. Met ruim 50 jaar ervaring heeft hij deze titel meer dan verdiend. Afgelopen maandagmiddag mochten wij een kijkje nemen achter de schermen bij het orgel en liet hij ons alle fijne kneepjes van het vak zien

Hiervoor ontmoetten wij hem in de Heuvelse kerk. Dit is één van de kerken waar hij vaste organist is. Na wat uitleg over het orgel en een aantal liedjes te spelen liet Rob de binnenkant van het orgel zien. Ben je benieuwd hiernaar? Bekijk dan vooral onderstaande video!

Als stadsorganist mag Rob 6 optredens per jaar geven. Zaterdag 11 september, op Nationale Orgeldag, heeft Rob zijn eerste concert als stadsorganist gehouden. En met succes, een publiek van maar liefst 150 man aanschouwde hem. De komende twee jaar mag hij verschillende evenementen rondom het bespelen van het orgel organiseren. Rob hoopt hiermee interesse bij mensen te wekken, nieuwe orgelleerlingen te krijgen en het kerkorgel van het ‘saaie’ imago af te helpen. Want saai is het orgel zeker niet, het is juist een instrument waar van alles op mogelijk is.  

Rob is ook docent bij Factorium Cultuurmakers. Heb jij interesse in dit speciale instrument te leren bespelen? Neem dan zeker een gratis proefles bij Rob! 

Meer info & Inschrijven cursus

Gratis proefles

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief