Pijporgel

Het pijporgel wordt vanwege de grootte ‘de koning der instrumenten’ genoemd! De muziek die doorgaans wordt gespeeld beslaat alle stijlperioden van de veertiende eeuw tot nu, met het accent op barok-, romantische en moderne muziek. Er is ook veel samenspelrepertoire beschikbaar.

Factorium maakt voor de pijporgellessen gebruik van het orgel in de fraaie kapel van Huize ‘Mater Misericordiae’ aan de Kloosterstraat in het centrum van Tilburg. Incidenteel wordt ook les gegeven op de orgels van de Heikese kerk, de Hervormde Pauluskerk en de kerk van Broekhoven.

Factorium biedt lessen voor alle leeftijden en niveaus. De lesmethode stem je af met je docent en is afhankelijk van je niveau, aanleg en muzikale interesse. Voor kinderen adviseren wij te starten vanaf 12 jaar omdat er een minimale beenlengte nodig is om de pedalen te bedienen.

Instrument kopen /huren
Een elektronisch orgel met twee volledige klavieren en volledig pedaal is een goed alternatief om thuis te repeteren. We adviseren je graag over de aankoop of het huren van dit instrument.

Proefles
Ben je nieuwsgierig geworden? Schrijf je in voor een proefles!

Pijporgel

Pijporgel

Locatie
Huize Mater Misercordiae, Oude Dijk 1, 5038 VL, Tilburg
Lesdag
In overleg
Docent(en)
Rob Nederlof
Aantal lessen
Jaarcursus (later instromen is mogelijk) of korte cursus 10 lessen
Leeftijden
7 - 99 Jaar
Startdatum
6 september 2021
Einddatum
26 juni 2022
Opmerkingen

Informatie over de tarieven

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief