AUDITIES MAF - JONGEREN


Om aan de opleiding te kunnen deelnemen, moet je auditie doen. Je wordt tijdens een auditie getest op je kwaliteiten in de disciplines zang, dans en spel.

1e ronde zondag 19 juni 2022

Je brengt 2 zangstukken uit het musical- of muziektheaterrepertoire: 1 ballad en 1 uptempo nummer. Je zingt een van deze twee zangstukken in het Nederlands en de andere in het Engels, Frans of Duits.  Je wordt tijdens je auditie begeleid door een pianist. Let op: gebruik van bv. een mp3-speler is niet toegestaan. Je neemt zelf je bladmuziek mee voor de pianist (losse blaadjes bladmuziek graag aan elkaar plakken).

Zorg er voor dat je beide nummers volledig beheerst (dus inclusief de interpretatie) en dat je bv. geen blaadje met de tekst in je handen nodig hebt. 

Aan het einde van de eerste auditiedag hoor je meteen of je door bent naar de tweede ronde. Als je door de eerste ronde heen bent gekomen, doe je de volgende dag meteen mee aan de tweede ronde.

2e ronde zondag 18 september 2022

In de tweede ronde doe je auditie op twee onderdelen namelijk dans en spel.

Dans
Er is een gezamenlijke groepsgewijze dansauditie. Draag voor de dansauditie dans- of trainingskleding.

Spel
Je bereid de monoloog voor die je toegezonden hebt gekregen. Je kent deze uit je hoofd en laat zien welke interpretatie je hier aan geeft. Je maakt geen gebruik van decor of muziek.

Je hoort aan het eind van deze auditiedag van de docent of je met de opleiding kunt starten. Wanneer je op deze dag een uitnodiging voor de specialisatie audities ontvangt, krijg je ook meteen de informatie over deze extra auditiedag mee.

Audities voor de specialisaties

Specialisatie Dans
Gezamenlijke dansauditie. Zorg dat je dans-/bewegingskleding bij je hebt.

Specialisatie Zang
Deze auditie vindt plaats in een gezamenlijke workshop waarbij het reeds ingestudeerde materiaal van de auditie uit het centraal lesblok wordt gebruikt.

Specialisatie Spel
Deze auditie vindt plaats in een gezamenlijke workshop.

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief