Wijkprojecten

De Special Factory van Factorium heeft ervaring in het wijkgericht werken. Onze expertise op het gebied van cultuureducatie voor verschillende doelgroepen zorgt dat we ons flexibel opstellen, op maat denken en werken. 

De Special Factory is een professionele partner voor lang- en kortdurige culturele projecten in wijken, waarbij het talent van wijkbewoners altijd een hoofdrol speelt in de uitvoering.

TERUGBLIK
Noord side voetbalvrouwen 2016  
 
Doelgroep
Een bi-cultureel vrouwenvoetbalelftal uit Tilburg Noord
Samenwerkingspartners ContourdeTwern, Basisschool De Vlashof, 4Women, Buurtsport
Opdracht ContourdeTwern vroeg Factorium een kunstproject te ontwikkelen, voor een groep voetballende dames. Het project had als doel mensen in de wijk te verbinden en positiviteit te brengen in de buurt.  
Uitvoering Theatermaker Aafje Dohmen voetbalde een half jaar mee met de voetbalende dames. Na die periode werden alle voetbalsters geïnterviewd over een moment in hun leven waarop ze iets overwonnen hadden. Met choreografe Neel Brands werd een voetbalchoreografie gemaakt.
Resultaat Een voetbal-theater-dansvoorstelling die werd opgevoerd in de gymzaal voor wijkbewoners.
Extra Kinderen van Basisschool De Vlashof kregen zes theaterworkshops en maakten het decor; een groot spandoek.

Het Noordse Vuur 2015  
Doelgroep Wijkbewoners Tilburg-Noord Stokhasselt 
Samenwerkingspartners ContourdeTwern, IMC Weekendschool, 4Women, Ruilwinkel
Opdracht Kennismaking en uitwisseling van wijkbewoners bevorderen 
Uitvoering Wijkbewoners zijn, door theatermakers, geïnterviewd over een belangrijk moment uit hun leven.
In de volgende fase gingen de theatermakers per geïnterviewde hun eigen scène bij hen thuis uitvoeren. Daarbij mocht de geïnterviewde ook publiek uitnodigen.
Een theaterschrijver ging aansluitend aan de slag met het materiaal en repeteerde regisseur Rowdy Pelgrim de diverse monologen met professionele acteurs.
Resultaat Kampvuurverhalen waarbij het publiek kon kiezen bij welk kampvuur ze een verhaal wilden luisteren. Helaas werkte het weer niet mee (hagel en harde wind) waadoor de uitvoering, succesvol, in het wijkcentrum is verplaatst. 
Extra Leerlingen van de IMC Weekendschool hebben het evenement geopend met een lange parade. Ze toonden een mooie banner die gemaakt is tijdens een workshop beeldende kunst rondom het woord Trots.
Ook waren buurtbewoners gevraagd om vuurmeester te zijn bij de diverse kampvuren. 

Wijkprojecten

Wijkprojecten

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief