Try Out Tuesdays

De Try Out Tuesdays is een project van Special Factory in samenwerking met The Living Museum. 

Tijdens 10 verrassingsworkshops door professionele kunstenaars maakt een kwetsbare doelgroep kennis met diverse kunstvormen. Van dans, spoken word, theater tot fotografie, percussie en zang.
Na 10 weken worden de deelnemers uitgedaagd om mee te doen aan een performance waarin de favoriete onderdelen van de workshops terugkomen.

Met De Try Out Tuesdays krijgt een kwetsbare doelgroep van mensen in herstel (achtergrond van verslaving, detentie, psychiatrie of dakloosheid) een podium.
Voor hen is aansluiting vinden bij de ‘traditionele’ verenigingen en organisaties niet gemakkelijk. Want waar moet je beginnen? Wat vind je leuk? Sinds 2017 heeft deze doelgroep een plek in Tilburg om beeldende kunst te maken bij The Living Museum. Onder hen leeft echter ook de behoefte om meer te ontdekken, om kennis te maken met andere vormen van kunst, andere talenten te ontplooien en creatieve manieren te ontdekken om hun verhaal te vertellen. 

2019 / 2020
De eerste ronde van Try Out Tuesdays vond plaats in de winter van 19/20 met een première op 18 februari 2020.
Deze reeks werd mogelijk gemaakt met steun van Kansfonds, Art-Fact, Boekenschop, Stichting Jacques de Leeuw, Jopiefonds, De Verfkampioen, Peer de Graaf. 

Vervolg
The Living Museum is een vrijplaats die je kunt vinden aan de Enschotsestraat 250-01.
Special Factory en The Living Museum hebben de ambitie om komende jaren meer projecten samen uit te voeren. Hou onze website in de gaten voor actuele informatie hierover.  

THE LIVING MUSEUM

 

Try Out Tuesdays

Try Out Tuesdays

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief