's Pap?

Samen met de groep en de regisseur ontdek je hoe je tot een theaterstuk komt waarbij jouw spelkwaliteiten worden aangeboord en uitgediept. Je maakt gebruik van tekst, beweging, improvisatie, licht decor en kostuum, alles wat er nodig is om het idee tot een interessante voorstelling te doen groeien. Om aan deze cursus deel te nemen is enige ervaring gewenst.

Regisseur Maartje van der Meij neemt je mee in dit fantastische project met de titel: ’s PAP? De voorstelling staat in juni 2021 op de planken in het Factorium Theater. Het wordt een luchtige ode aan een van de belangrijkste figuren in ons leven: onze vaders.

We hebben er allemaal een (gehad). Een vader. Een warme vader. Een strenge vader. Een afwezige vader. Een stoere hork. Een fantasievader. Misschien ben je zelf wel een ouder en doe je nu dezelfde dingen die je vader ook altijd deed. Of juist niet. Deze voorstelling gaat over vaders in alle soorten en maten. Over echte vaders en verzonnen varianten.

Samen gaan we materiaal verzamelen en maken. We werken vanuit bestaande theaterteksten gecombineerd met scènes vanuit gerichte improvisatie-opdrachten.

Het eindresultaat wordt een montagevoorstelling. Denk dus niet aan een theaterstuk met een duidelijk verhaal, hoofdpersonages en dat soort zaken maar zie het meer als een fotocollage: een verzameling van scènes met een krachtige rode draad; ’s PAP?

Eerder werkte Maartje aan de productie ’s MAM! Tezamen vormen deze producties een tweeluik. Een ode aan thuis, waar het soms goed toeven is, en soms ook niet.

Docent Maartje van der Meij
Docent Maartje van der Meij studeerde af aan Fontys Academie voor Theater en werkt sindsdien als maker en regisseur voor de meest uiteenlopende groepen. Zij werkt op de Rockacademie en begeleidt daar muzikanten met hun performance. Een krachtige dame met twee benen in de theaterklei.

's Pap?

's Pap?

Locatie
Factorium Hoofdgebouw, Koningsplein 11a, 5038 WG, Tilburg
Lesdag
Donderdag (20:00 - 22:15 uur)
Lesduur
135 min.
Docent(en)
Maartje van der Meij
Leeftijd
18 - 99 Jaar
Startdatum
25 februari 2021
Einddatum
27 mei 2021
Prijs
250,00
Opmerkingen

Inclusief bezoek voorstelling op 1 en/of 2 juni 2021
Geen les op 13 mei 2021 i.v.m. voorjaarsvakantie

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief