MusicAllFactory Junior

Maf-junior voor talent van 12-14 jaar

Factorium heeft ook dit seizoen weer een professionele opleiding voor de jonge getalenteerde musicalzanger en - acteur met podiumervaring. Deze opleiding is onderdeel van onze fameuze deeltijdopleiding MusicallFactory. De richting MusicalFactory Junior richt zich specifiek op jongens en meisjes van 12 tot 14 jaar die ambitie hebben voor het musicalvak.

De opleiding MAF-Jr onderscheidt zich van de MusicallFactory door het specifieke lesprogramma afgestemd op de jonge stem, lichaam en ontwikkeling. Je werkt in een kleine groep van leeftijdsgenootjes met een vergelijkbare ervaring en ambitie. Je krijgt zorgvuldig afgestemde lessen die ervoor gaan zorgen dat je je kwaliteiten op een veilige manier maximaal ontwikkelt binnen de grenzen van het toelaatbare. Alle aandacht is er op gericht je stem op een gezonde manier te trainen en je klaar te maken voor audities voor een vooropleiding/vakopleiding.

Audities
Op basis van je CV (podiumervaring) nodigen we je uit om deel te nemen aan de audities. Tijdens de audities bekijken we of je over voldoende zang-, dans-, spel- en creatieve vaardigheden beschikt. Daarnaast is er een gesprek met jou en je ouders/verzorgers over je motivatie en beschikbaarheid.

De opleiding
Het speciale traject kan één of meerdere jaren gevolgd worden, afhankelijk van de leeftijd. Een seizoen bestaat uit 22 lesweken, verdeeld in twee blokken.
1. Een lesblok van 10 weken waarin je lessen krijgt in zang, dans en acteren.
2. Een creëerblok van 12 lessen, waarin je samen met een artistiek team een maakproces in gaat en toewerkt naar een kleine presentatie.
Tot slot volgt een korte evaluatie en feedback-moment waarna het cursusjaar feestelijk afgesloten wordt.

Onze docenten
Onze docenten zijn ook werkzaam bij de vakopleidingen van Fontys en hebben allen ruime professionele ervaring in het proffesionele werkveld van de musical. Onze opleiding ontwikkelt het onderwijs in nauwe samenspraak met de Fontys Academie voor Musical – en muziektheater onder supervisie van Edward Hoepelman. Onze scholing is gebaseerd op de verschillende technieken en methodieken die ook op de HBO-vakopleidingen gebruikt worden. Onze docenten zijn absoluut up-to-date.

DE DRIE DISCIPLINES

Zang
Zang is het belangrijkste vak van onze opleiding. We besteden dan ook de beste aandacht aan je stemontwikkeling. Onder onze zorgzame begeleiding van onze zeer bekwame zangdocenten kun je verwachten dat je stem zich gezond en mooi ontwikkelt naar jouw eigen mogelijkheden. Dat zeggen we niet voor niets. Maar al te vaak worden stemmen verpest of beschadigd door verkeerd of slordig stem- en zangonderwijs. Wij streven een hoge stemhygiëne na. Je stem is immers het instrument waarop je moet kunnen en durven vertrouwen. Het is jouw persoonlijke ticket tot het werkveld en het moet lang mee kunnen gaan. Wij zetten ons niet vast op één methodiek maar gebruiken juist verschillende methodes. Niet elke stem is hetzelfde en niet elke ontwikkeling verloopt hetzelfde. Je bouwt stemconditie op, werkt aan stem-en adembeheersing en leert verschillende stemtechnieken toe te passen.

Dans
Het vak dans vormt je lichaamsbewustzijn en leert je vrijheid van bewegen. Dans spreekt je gevoel voor muzikaliteit aan en brengt deze op een hoger plan. Je gaat gedurende de leerjaren aan de slag met je lijf om deze in een juiste conditie te brengen. Je leert de basistechnieken van verschillende dansstijlen van klassiek ballet, moderne dans, jazz en urban. Er wordt gewerkt aan je lichaamshouding, overdracht, swing en spontaniteit van bewegen.

Spel
Gedurende dit traject leer je de kernbegrippen van spelen kennen en toepassen zodat je ze bewust kunt inzetten als acteur. Je krijgt elementair spel, werkt met spelimprovisatie, fysiek bewustzijn en ruimtegebruik. Je leert omgaan met tekst en hoe je de zinnen tot leven kan wekken in een geloofwaardig personage.

Belasting
De opleiding kent een strak en compact programma met een degelijke opbouw. Als student wordt er 100% aanwezigheid en inzet van je verwacht. Naast het lesprogramma zul je thuis enkele uren moeten besteden aan het repeteren van muziek- stem- en tekstoefeningen.

Toelating
• Je hebt aantoonbare podiumervaring
• Je zit minimaal in het eerste leerjaar van het VO
• Je hebt ervaring in zang en/of spel en/of dans
• Je hebt onze audities afgerond met een positief advies

Audities
De audities vinden plaats op zondag 20 september 2020

MusicAllFactory Junior

MusicAllFactory Junior

Locatie
Factorium Hoofdgebouw, Koningsplein 11a, 5038 WG, Tilburg
Lesdag
Zaterdag (09:15 - 12:15 uur)
Lesduur
180 min.
Docent(en)
Geertje Hochstenbach Marnix Wetzer Sofie Dirkx Veronique van Iersel Jelle Ruijssenaars Mark van Haasteren
Aantal lessen
22 lessen
Leeftijd
12 - 14 Jaar
Startdatum
31 oktober 2020
Einddatum
17 april 2021
Prijs
720,00
Opmerkingen

1 werkzaterdag in april

Reacties deelnemers
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief