MusicAllFactory Junior

De richting MusicAllFactory Junior (MAF-Jr) richt zich specifiek op ervaren talenten van 12 tot 14 jaar met podiumervaring die ambitie hebben voor het musical vak. Deze opleiding is onderdeel van onze fameuze deeltijdopleiding MusicAllFactory.

De opleiding MAF-Jr onderscheidt zich van de MusicAllFactory door het specifieke lesprogramma afgestemd op de jonge stem, lichaam en ontwikkeling. Je werkt in een kleine groep van leeftijdsgenootjes met een vergelijkbare ervaring, ambitie en werkhouding. Je krijgt zorgvuldig afgestemde lessen die ervoor gaan zorgen dat je je talenten op een veilige manier maximaal ontwikkelt binnen de grenzen van het toelaatbare.  

Audities
Op basis van je CV (podiumervaring) nodigen we je uit om deel te nemen aan de audities. Tijdens de audities bekijken we of je over voldoende zang-, dans-, spel- en creatieve vaardigheden beschikt. Daarnaast is er een gesprek met jou en je ouders/verzorgers over je motivatie en beschikbaarheid.

De opleiding
Het speciale traject kan één of meerdere jaren gevolgd worden, afhankelijk van de leeftijd. Een seizoen bestaat uit 29 lesweken die net zoals een voorstelling, verdeeld is in twee aktes:

Akte 1
Dit deel bestaat uit 9 weken waarin je lessen krijgt in zang, dans en acteren. In dit deel is alle aandacht gericht op je stem en om deze op een gezonde manier te trainen. Daarnaast werk je aan jouw creatieve vaardigheden op het gebied van spel, dans en samenzang.

Akte 2
Een creëerblok van 19 lessen, waarin je samen met een artistiek team een maakproces in gaat en toewerkt naar een kleine presentatie. Tijdens dit proces ga je door middel van inspirerende theatersessies werken aan jouw creativiteit. Hierna volgt een korte evaluatie en feedback-moment waarna het cursusjaar feestelijk afgesloten wordt.  

Docenten
Onze docenten zijn ook werkzaam bij de vakopleidingen van Fontys Hogeschool voor de Kunsten en hebben allen ruime ervaring in het professionele musical werkveld. Onze opleiding ontwikkelt het onderwijs in nauwe samenspraak met Fontys Academie voor musical- en muziektheater onder supervisie van Edward Hoepelman. Onze scholing is gebaseerd op de verschillende technieken en methodieken die ook op de HBO-vakopleidingen gebruikt worden. Onze docenten zijn absoluut up-to-date.

Zang - docent Sofie Dirkx
Gevorderde jonge zangers en acteurs krijgen wekelijks een uur extra les in zang- en ademtechniek. Er wordt gelet op een gezonde ontwikkeling van de stem en er wordt aandacht besteed aan het opbouwen van een eigen zangrepertoire. Naast solozang is er extra aandacht voor het zingen in duetten en kleine ensembles. Het docententeam bestaat uit:

Veronique van Iersel
Geertje Hochstenbach
Marnix Wetzer
Jelle Ruijsenaars

DE DRIE DISCIPLINES 

Zang
Zang is een belangrijk vak binnen onze opleiding. We besteden dan ook de beste aandacht aan je stemontwikkeling. Onder onze zorgzame begeleiding van onze zeer bekwame zangdocenten kun je verwachten dat je stem zich gezond en mooi ontwikkelt naar jouw eigen mogelijkheden. Wij streven een hoge stemhygiëne na. Je stem is immers het instrument waarop je moet kunnen en durven vertrouwen. Het is jouw persoonlijke ticket tot het werkveld en het moet lang mee kunnen gaan. Wij zetten ons niet vast op één methodiek, maar gebruiken juist verschillende methodes. Niet elke stem is hetzelfde en niet elke ontwikkeling verloopt hetzelfde. Je bouwt stemconditie op, werkt aan stem-en adembeheersing en leert verschillende stemtechnieken toe te passen.

Dans
Het vak dans vormt je lichaamsbewustzijn en leert je vrijheid van bewegen. Dans spreekt je gevoel voor muzikaliteit aan en lift deze naar een hoger niveau. Je gaat gedurende het les jaar aan de slag met je lijf om deze in een juiste conditie te brengen. Door middel van improvisatie leer je de taal van dans van binnenuit en de vrijheid van het bewegen naar buiten toe. Er wordt gewerkt aan je lichaamshouding, overdracht, swing en spontaniteit van bewegen.

Spel
Gedurende dit traject leer je de kernbegrippen van spelen kennen en toepassen zodat je ze bewust kunt inzetten als acteur. Je krijgt elementair spel, werkt met spelimprovisatie, fysiek bewustzijn en ruimtegebruik. Je leert omgaan met tekst en hoe je de zinnen tot leven kan wekken in een geloofwaardig personage.

Studiebelasting
De opleiding kent een strak en compact programma met een degelijke opbouw. Als student wordt er 100% aanwezigheid en inzet van je verwacht. Naast het lesprogramma, besteed je thuis enkele uren aan het repeteren van muziek- stem- en tekstoefeningen.

Toelating

  • Je hebt aantoonbare podiumervaring en een gewenste werkhouding
  • Je zit minimaal in het eerste leerjaar van het VO
  • Je hebt ervaring in zang en/of spel en/of dans
  • Je hebt onze audities afgerond met een positief advies 

AUDITIES 2022-2023

zondag 19 juni 2022 1ste ronde audities Zang. 

Als je deze ronde goed doorloopt,
word je uitgenodigd voor de 2e ronde.


INSCHRIJVEN

auditieformulier

Inschrijven voor de auditie werkt als volgt:

Let op: we kunnen alleen de uitnodiging voor de auditie sturen als we alle bovenstaande zaken ontvangen hebben. Na inschrijving krijg je per post of e-mail een bevestiging.

Schrijf je op tijd in want er zit een limiet op het aantal plaatsen!

Bij plaatsing verbind je je aan een volledig cursusjaar. Restitutie van het hele of een gedeelte van het lesgeld is helaas niet mogelijk. Klik hier voor de inschrijfvoorwaarden.  

MusicAllFactory Junior

MusicAllFactory Junior

Locatie
Factorium Hoofdgebouw, Koningsplein 11a, 5038 WG, Tilburg
Lesdag
Zaterdag (09:15 - 12:15 uur)
Lesduur
180 min.
Docent(en)
Geertje Hochstenbach Marnix Wetzer Sofie Dirkx Veronique van Iersel Jelle Ruijssenaars Mark van Haasteren
Aantal lessen
28 lessen
Leeftijden
12 - 14 Jaar
Startdatum
9 oktober 2021
Einddatum
2 juli 2022
Prijs
825,00

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief