MAF JUNIOR

Ben je jong, getalenteerd, heb je podiumervaring in het professionele circuit en een hoop ambities voor het musicalvak? Dan is deze professionele deeltijdopleiding echt iets voor jou!
MusicAllFactory Junior (MAF-jr) is onderdeel van onze fameuze musicalopleiding MusicAllFactory, speciaal voor de jonge stem, lichaam en ontwikkeling.
Samen met een kleine groep leeftijdsgenoten ontwikkel je je kwaliteiten verder door. Op een veilige en gezonde manier train je voor audities op een voor- of vakopleiding. De MusicalFactory Junior richt zich specifiek op jongens en meisjes van 12 tot 14 jaar die ambitie hebben voor het musicalvak.

DE OPLEIDING 
Twee jaar, 20 lesweken met masterclasses van vakexperts!
Tijdens deze opleiding professionaliseer je je zang, dans en spel op de zaterdagochtend. De eerste 13 weken volg je elke lesdag lessen in zang, dans en acteren. Tijdens de afsluitende open les, laat je zien wat je kunt en krijg je tijdens de evaluatie persoonlijke feedback. De vakdocenten kennen het klappen van de zweep, het zijn specialisten in hun vakgebied en weten alles van musicaltheater. En natuurlijk hebben ze ervaring in het werken met jonge talenten. De laatste 6 weken volg je masterclasses van vakexperts, die je nog meer bijbrengen over specifieke onderwerpen. De afsluiter is de kers op de taart: in april werk je de hele dag aan een presentatie en laat je zien wat je kunt. Een feestelijke dag om het cursusjaar af te sluiten. We werken met meerdere methodieken om het beste uit iedereen te halen. En geloof ons: je krijgt er een familie bij!

Vakken/specialisaties
Breng geloofwaardige personages tot leven, zing de sterren van de hemel en dans tot je niet meer kunt. Samen gaan we aan de slag met je lichaam, want dat is je instrument.

Zang
Dit is het belangrijkste vak van onze opleiding. We besteden dan ook de beste aandacht aan je stemontwikkeling. Onder onze zorgzame begeleiding van onze zeer bekwame zangdocenten kun je verwachten dat je stem zich gezond en mooi ontwikkelt naar jouw eigen mogelijkheden. Dat zeggen we niet voor niets. Maar al te vaak worden stemmen verpest of beschadigd door verkeerd of slordig stem- en zangonderwijs. Wij streven een hoge stemhygiëne na. Je stem is immers het instrument waarop je moet kunnen en durven vertrouwen. Het is jouw persoonlijke ticket tot het werkveld en het moet lang mee kunnen gaan. Wij zetten ons niet vast op een (1) methodiek maar gebruiken juist verschillende methodes. Niet elke stem is hetzelfde en niet elke ontwikkeling verloopt hetzelfde. Je bouwt stemconditie op, werkt aan stem-en adembeheersing en leert verschillende stemtechnieken toe te passen.

Dans
Het vak dans vormt je lichaamsbewustzijn en leert je vrijheid van bewegen. Dans spreekt je gevoel voor muzikaliteit aan en brengt deze op een hoger plan. Je gaat gedurende de leerjaren aan de slag met je lijf om deze in een juiste conditie te brengen. Je leert de basistechnieken van verschillende dansstijlen van klassiek ballet, moderne dans, jazz en urban. Er wordt gewerkt aan je lichaamshouding, overdracht, swing en spontaniteit van bewegen.

Spel
Gedurende dit traject leer je de kernbegrippen van spelen kennen en toepassen zodat je ze bewust kunt inzetten als acteur. Je krijgt elementair spel, werkt met spelimprovisatie, fysiek bewustzijn en ruimtegebruik. Je leert omgaan met tekst en hoe je de zinnen tot leven kan wekken in een geloofwaardig personage.

Masterclasses en workshops
Naast de lessen van onze gerenommeerde vakdocenten delen bekende professionals uit het werkveld hun kennis, kunde en ervaring met jou!

Studiebelasting
We verwachten honderd procent aanwezigheid en inzet van jou. Naast het volgen van het gedegen programma, ga je thuis enkele uren aan de slag met het repeteren van muziek, stem en tekst. Dat klinkt streng, maar zonder die inzet haal je niet het beste uit jezelf. En dat zou zonde zijn!

Docenten
Onze docenten zijn stuk voor stuk specialisten binnen hun vakgebied en verbonden aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten of werkzaam in het vakgebied. Los van hun kennis, ervaring en didactische vaardigheden, zijn ze zeer betrokken bij hun studenten. Ze kijken naar jou én jouw talenten en spelen daarop in.

Presentatiemomenten
Tijdens de Open Dag en andere events van Factorium laat je zien wat je kunt en wat anderen nog kunnen leren. Je presenteert solistisch werk of samenspel, doet mee aan de open les of andere activiteiten. Je deelt je passie met geïnteresseerden en wie weet stimuleer je anderen om ook bij de familie te komen!

Audities en toelating
Op basis van jouw podiumervaring, nodigen wij je uit om auditie te doen. We kijken of je over voldoende zang-, dans-, spel- en creatieve vaardigheden beschikt en we gaan met jou en je ouders/verzorgers in gesprek over je motivatie en beschikbaarheid. Om toegelaten te worden, voldoe je aan de volgende eisen:
• Je hebt aantoonbare podiumervaring in het professionele werkveld
• Je zit minimaal in het eerste leerjaar van het VO
• Je hebt ervaring in zang en/of spel en/of dans
• Je hebt onze audities afgerond met een positief advies
Meer info over de audities lees je hier

Noot: heb je geen ervaring in het professionele werkveld? Dan ben je van harte welkom bij de MAF-Jongeren vanaf 14 jaar. Het Juniortraject is speciaal bedoeld voor de jonge talenten met een professionele werkervaring. In het lesprogramma wordt ingestoken op de reeds ontwikkelde de werkhouding.

AUDITIE FORMULIER

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief