Te gast: Dutch Classical Talent

19 november 2019, 20:30 uur - 22:00 uur
€ 5,00 normale prijs / € 4,50 ambassadeurs
Te gast: Dutch Classical Talent
#Factorium#Classicfactory

Ontmoet de jonge, talentvolle finalisten van Dutch Classical Talent in een concert met een klinkende toegangsprijs. Met de mooiste muziek en persoonlijke verhalen maak je in vier concerten kennis met de topmusici van morgen. De concerten worden ingeleid door William Schaffels, die na afloop de musici ook kort interviewt.

Dit concertseizoen staan de volgende talenten op het programma:

1 oktober
Deze eerste editie is pianist Ramon van Engelenhoven te gast. Hij vertelt: “De vier invalshoeken die ik bij mijn programma heb gekozen zijn dichtkunst, ballet, opera en film. Vanuit daar wil ik de luisteraar meenemen naar de sprookjeswereld van Prokofjevs balletmuziek, of de duistere taferelen die Ravel in zijn Gaspard de la Nuit verklankt.”

19 november
Deze editie staat sopraan Elisabeth Hetherington centraal. De jury was enorm onder de indruk van haar extreem heldere en zuivere stem. Haar temperament, theatrale manier van optreden en de spannende mix van barok tot heden maken haar concert een ware belevenis.

28 januari
Deze editie hoor je twee Italiaanse heren, Paolo Gorini (piano) en Marco Danesi (klarinet), die elkaar kennen van het conservatorium in Milaan en zich vestigden in Amsterdam. Op het programma muziek van Debussy tot Frank Zappa, onconventioneel en inspirerend!

17 maart
Dit keer zijn de Oostenrijker Andreas Mader (saxofoon) en de Griek Christos Papandreopoulos (piano) te gast. Ze hebben al een aantal festivals en een album op naam staan en brengen nu een programma over thuis, thuiskomen en heimwee. Zo klinken o.a. Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt en An American in Paris van Gershwin.

Data en tijden: 1 oktober (20.30 - 22.00 uur), 19 november (20.30 - 22.00 uur), 28 januari (20.30 - 22.00 uur) en 17 maart (20.30 - 22.00 uur)
Locatie: Factorium Theater, Koningsplein 11a Tilburg 
Tickets: € 5,00 normale prijs / € 4,50 ambassadeurs - tickets: www.theaterstilburg.nl 

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief