Zjon Smaal

5 februari 2021
Zjon Smaal
Categorie: Factorium, Musicalfactory

Zjon studeerde Kunst- en Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit. Tijdens deze studie startte hij ook aan de MusicAllFactory.

In zijn 4e jaar MAF werd hij aangenomen bij Stage Entertainment in Sondheim’s PASSION. Daarna volgde een plek in het ensemble van Annie, Beauty and The Beast, Ciske de Rat, The Sound of Music en Urinetown. 

In 2010 speelde Zjon zijn eerste echte rol in The Full Monty. Hiervoor werd hij beloond met een John Kraaijkamp Musical Award voor "Beste mannelijke hoofdrol in een kleine productie". Nominaties voor een Award kreeg hij ook voor zijn aandeel in Urinetown en zijn bijrol in Sister Act.

Zjon speelde daarna o.a. Chris in Soldaat van Oranje, Tony in The Bodyguard, Pumbaa in The Lion King en Harrie in Mamma Mia!. Ook mocht hij een jaar een uitstapje maken naar Jon van Eerd’s “Harrie let op de kleintjes”. Dit jaar zou hij eigenlijk op tournee zijn met Waitress.

Naast zijn werk on stage coacht Zjon graag. Hij begeleidt bijvoorbeeld vierdejaars Musicaltheater aan het Fontys bij het maken van hun Eigen Werk. Ook spreekt hij regelmatig tekenfilms en live action-series in voor Disney XD, Nickelodeon en NPO. 

Foto: Bas Hermsen Photography

Terug

Gerelateerde artikelen

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief