Zeno

21 oktober 2019
Zeno
Categorie: Factorium, Muziekhuis, Urbanhouse

STUDIO SIX

Zeno (Kevin Biemans) is een Nederlandse artiest die zich begeeft op de plek waar creativiteit en catchiness elkaar ontmoeten. In zijn eigen playlist vind je een grote variatie aan genres en uiteenlopende artiesten - van Post Malone tot Bløf.

Met deze brede muzieksmaak haalt hij inspiratie uit genres als pop-, trap-, singer-songwriteren rockmuziek. Deze mix heeft de jonge muzikant eigen weten te maken door een alternatief randje te combineren met een oprechte boodschap.

De inspiratie voor zijn muziek, dat hij grotendeels zelf produceert, haalt hij uit eigen ervaringen. Zo is het blijven streven naar persoonlijke groei een terugkomend
thema. De openhartige manier waarop hij zijn ups en downs beschrijft maakt zijn
muziek herkenbaar voor veel jonge mensen.

Zijn artiestennaam dankt hij aan een biologieles op de middelbare school. Door zich te verdiepen in de erfelijkheid van oogkleur ontdekte hij dat hij Griekse roots heeft. Hij begon zich te verdiepen in deze cultuur en stuitte op de naam Zeno van Citium, waarmee hij veel gelijkenissen zag. Zo hield deze filosoof niet van grote
groepen mensen en gaf hij de voorkeur aan eenvoud boven rijkdom.

Tijdens zijn studie aan de Herman Brood Academie heeft Zeno de tijd en ruimte
gekregen om zichzelf op muzikaal vlak zo breed mogelijk te ontwikkelen. Sindsdien
is er op consistente basis muziek uitgekomen en heeft hij een drietal EP’s naar
buiten gebracht als independent artiest. Hiermee kwam hij op de radar bij verschillende platforms als FunX en 3voor12. Ook wist hij live veel ervaring op te doen tijdens diverse performances waaronder WOOHAH! Dit is voor hem het startschot geweest van een mooie muzikale journey die nog lang niet op zijn eind is!

Zeno volgen? Dan kan via Instagram Facebook of Spotify 

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief