Wim Glorius

15 maart 2022
Wim Glorius
Categorie: Factorium, Onderwijs


Al meer dan 30 jaar is Wim Glorius betrokken bij de voormalige Streekmuziekschool Oisterwijk en bij Factorium Cultuurmakers.

Van oorsprong is Wim fluitist en dwarsfluitdocent, maar daarnaast heeft hij ook altijd gewerkt als vakleerkracht muziek, voornamelijk in het speciaal onderwijs (cluster 4).

Vanuit Bureau Onderwijs geeft Wim op een aantal basisscholen en scholen voor speciaal basisonderwijs invulling aan de regelingen Cultuureducatie met Kwaliteit en Muziekimpuls. Hij vindt het boeiend om de scholen te helpen bij het vormgeven van het muziekonderwijs en de leerkrachten daarin te coachen.
Dat het muziekonderwijs, wat op veel scholen nagenoeg verdwenen was, nu langzaam maar zeker weer een vaste plek krijgt geeft hem voldoening, maar hij wordt vooral blij als hij een groep kinderen hoort zingen en muziek maken!

Graag zet hij zijn creativiteit in bij zijn werk als fluitist, bij het ontwikkelen van lessen en leerlijnen en bij het schrijven van liedjes die via de ELO CMKT en de Kunst/Taalroutines hun weg naar de scholen vinden.

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief