Thijs van Biene

18 oktober 2022
Thijs van Biene
Categorie: Factorium, Muziekhuis

De 17-jarige Thijs van Biene uit Well (Noord-Limburg) volgt de RAAC met het doel als drummer aangenomen te worden op de Rockacademie. In deze story vertelt hij over de RAAC, zijn dromen en zijn passie.

 


Hoe ben je bij de RAAC terecht gekomen?

Mijn achternicht Janne heeft in 2020 de RAAC afgesloten, dus ik was er al mee bekend. Toen ik helaas niet aangenomen werd op de Rockacademie, heb ik direct besloten auditie te doen bij de RAAC.

Had je al ervaring, en zo ja, wat is jouw meest favoriete (podium/studio)ervaring tot nu toe geweest?

Ik heb in mijn muziekcarrière al vrij vaak op het podium gestaan, als solo drummer op concours, met de harmonie uit het dorp, maar ook al vrij vaak met bandjes uit de buurt en de schoolband. Mijn favoriete ervaringen waren de laatste schooldag afsluiten met de schoolband op een veld vol mede-examenleerlingen, of het nummer Maggot Brain van Funkadelic op gitaar spelen, on stage, op PukkelPop.

Welke discipline volg je bij de RAAC?

Ik heb me aangemeld als drummer. Ik speel ook gitaar, basgitaar, piano en veel verschillende percussie instrumenten. Maar drummen doe ik al het langst en ik denk dat ik daarmee het meeste plezier beleef. Daarnaast vind ik het het tofst om als drummer een publiek fanatiek te krijgen met een band.

Welke muziekstijl speel je graag?

Ik heb altijd al in de punk-, grunge-, hardrock- en metalscene gezeten en dat heb ik ook altijd van m'n vader meegekregen. De laatste jaren begin ik ook steeds meer m'n weg te vinden in andere stijlen zoals indie, funk, soul, jazz en pop. Maar het liefts speel ik toch de wat hardere nummers.

Waar hoop je over één jaar en over vijf jaar te staan?

Over één jaar hoop ik als drummer aangenomen te zijn op de rockacademie, en hoop ik met een eigen band lekker covers en eigen nummers te schrijven en rammen.

Over 5 jaar hoop ik te kunnen zeggen dat ik de rockacademie succesvol heb afgesloten als drummer en dat ik samen met andere afgestudeerde muzikanten de wijde wereld van de muziekindustrie in kan om de muziek te maken die we tof vinden.

Meer info over de RAAC

Terug

Houd me op de hoogte!

Schrijf je in voor de Factorium nieuwsbrief